nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Az oklevelek kötelező megújítását írná elő a felsőoktatási tanács

Bizonyos időközönként kötelező lenne a felsőoktatásban szerzett bizonyítványok megújítása, legalábbis a Felsőoktatási és Tudományos Tanács (FTT) honlapján közzétett elemzés szerint.

Edupress | 2011. április 29.
|  

Erre az intézkedésre a felsőoktatás demográfiai problémáinak megoldása miatt lenne szükség. A felsőoktatási intézmények második integrációs hullámát még az idén elindítanák – olvasható a stop.hu-n.

A hazai felsőoktatás szabályozásának stratégiai megalapozását az FTT egy általa készített dokumentumban tette közzé. A forgatókönyv többek közt kitér a felsőoktatás demográfiai problémáinak megoldására, amelyet a stratégia megalkotói az időszakonként megújuló bizonyítványokban, valamint tudásban látják. Eszerint a felsőoktatásban szerzett bizonyítvánnyal rendelkezőknek kötelező lenne nagyjából féléves szakmai továbbképzésben részt venniük. Ennek költségeit részben a munkáltató, részben pedig a beiskolázott felnőtt viselné. A stratégia szerint ennek a diplomaszerzést követő 10, illetve 15 éven belül kellene megtörténnie, és újabb tíz év után ismét kötelező lenne a részvétel. A tanács emellett úgy látja, hogy folytatni kell a felsőoktatási szféra differenciálását, a kutatóegyetemi minősítést nemzetközi mércéhez kell kötni, valamint az alapfinanszírozás mellett konkrét kutatástámogatássá kell alakítani a címhez rendelt forrásokat. Továbbá az anyagban szerepel, hogy még idén el kell indítani a felsőoktatási intézmények második integrációs hullámát.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
2 Pesta 2011. április 29. 21:02

Szokásos blabla, a kulcsmondat pedig: „Ennek költségeit részben a munkáltató, részben pedig a beiskolázott felnőtt viselné." Hadd fizessen még többet a paraszt...

1 tdk.112 2011. április 29. 16:25

És aki nem megy el egy ilyen továbbképzésre, annak visszavonják a diplomáját?

Információ
X