nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Irodalmi szerelvények
Szerb Budapest bolgár kalauzzal

A Nyelvek Európai Napja az Országos Idegennyelvű Könyvtárban érdekes programokat kínál.

nyest.hu | 2010. szeptember 20.
|  

Szeptember 24-én pénteken, a Nyelvek Európai Napján az Országos Idegennyelvű Könyvtár (Bp., 1056 Molnár u. 11.) különleges programmal várja az érdeklődőket.

Délelőtt zenés irodalmi programot lehet megtekinteni. Ennek során  Kosztolányi Esti Kornél-novellája, melyben a bolgár kalauzzal „beszélget”, elhangzik az Orient-expressz fő nyelvein: franciául, németül, szlovákul, magyarul, szerbül, románul és bolgárul is.

A berlini fal lebontásának 20. évfordulója alkalmából Ingo Schulzéról beszél Nádori Lídia műfordító. Gémesi Géza zeneszerző rendhagyó énekórát tart, a Veres Pálné Gimnázium drámatagozatos diájai pedig a Rómeó és Júliát adják elő minimális kellékekkel és jelmezekkel, akárcsak Shakespeare korában.

A délután folyamán a szerb kisebbség mutatkozik be. 13 órakor séta indul a Belváros szerb emlékeit bemutató  idegenvezetéssel, 14 órától pedig fotókiállítás nyílik a szerb Budapestről. Ezután ízelítőt kaphatunk a szerb irodalomból és szerb nyelvórán vehetünk részt. Az este folyamán még sor kerül az OIK műfordítás-pályázatának díjátadójára, hallgathatunk velencei barokk muzsikát, az estet pedig a Vujicsics együttes koncertje zárja.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X