nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Superman lemond az amerikai állampolgárságról?

Az Action Comics sorozat legújabb kiadványa szerint Superman egy ENSZ előtt tartott beszédében le szándékozik mondani az amerikai állampolgárságáról.

MTI | 2011. május 2.
|  

„Unom már, hogy minden cselekedetemet az amerikai politika fényében akarják magyarázni” – mondta az acélember, a DC Comics által nyomott Action Comics képregénysorozat 900. számának egyik rövid történetében. A képkockákon Superman csupán utal a lemondási szándékára, ám leghűségesebb rajongóinak már ennyi elég volt a felháborodáshoz.

Az 1938-ban feltűnt szuperhős konzervatívabb rajongói nagyon rossz szemmel nézik az események alakulását, mivel szerintük a képregényfigura mindig is az „igazság, a pártatlanság és az amerikai út” melletti elhivatottságát hirdette.

A sokakat megdöbbentő történetbeli csavar oka, hogy a távoli bolygóról érkezett szuperhős a jövőben több globális küldetést szeretne vállalni. „Az Action Comics 900 egyik rövid történetében Superman arról beszél, hogy globális szintre akarja kiterjeszteni a gonosz ellen vívott örök harcát, de ettől függetlenül mindig is elkötelezett marad a fogadott hazája és kansasi gyökerei iránt” - hangsúlyozta Jim Lee és Dan DiDio, a DC Comics társkiadói.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X