nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • bm: @rofia: Ha végigolvastad volna a cikket, bölcs maradtál volna.
  2023. 02. 04, 00:14  A mi latinunk
 • mederi: @szigetva: Az ezer évvel ezelőtti tévedés a "gy" hang írását illetően nem éppen mulandó, r...
  2023. 02. 03, 18:12  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: Abszolút tények nyilván nincsenek. A te hozzászólásaidra azonban a „jelen tudásun...
  2023. 02. 02, 10:55  Urál‒Altaj
 • mederi: @szigetva: Szerintem ilyen típusú vizsgálatoknál abszolút tényekről nyilván nem lehet szó,...
  2023. 02. 02, 08:31  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: Csak ez lehetetlen, ha valaki a tényeknek nincs birokában.
  2023. 02. 01, 11:49  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A képregényeké lesz a főszerep hétvégén a Millenárison

Profi képregényrajzolók csatája, műhelymunka, konzoljátékok, az év valódi magyar szuperhősének megválasztása és még számos színes program várja vasárnap az érdeklődőket a Magyar Képregény Szövetség nagyszabású Hungarocomix nevű képregényes kiállításán és vásárán a budapesti Millenáris Parkban.

MTI | 2011. december 10.
|  

A reggel tíztől délután hatig tartó rendezvény egyik legkiemelkedőbb programja a két órakor kezdődő az Év Magyar Szuperhőse díjátadó lesz. A Magyar Képregény Szövetség egy háromtagú zsűrit – Karafiáth Orsolya költő, Winkler Nóra műsorvezető, és Para-Kovács Imre újságíró – kért fel, hogy segítsen megtalálni azt a hírességet, illetve civilt, aki olyan tettet hajtott végre az idén, amelyért megérdemli az „Év Magyar Szuperhőse” címet – mondta el telefonon az MTI-nek Sápi Márton, a szövetség titkára.

A jelöltek között van Fodorné Orbán Anna író, költő, hajléktalanjogi aktivista, a Fedél Nélkül újság munkatársa. Pásztor Eszter, a bódvalenkei freskófalú kezdeményezés vezetője és egyben az Európai Unió 2010-es Szegénység elleni évének egyik arca, valamint Küllői Péter bankár, a Mosoly Alapítvány kurátora és a Bátor Tábor alapítója. A közönség csütörtök éjfélig még szavazhat a jelöltekre a Képregény.net portálon.

A díjátadó mellett képregénycsata várja a látogatókat, amelyen rajzoló csapatok mérik össze a rögtönzési képességeiket. A Hungarocomixen megrendezésre kerülő első hazai képregényes csúcstalálkozón a magyar képregényes szcéna képviselőivel találkozhatnak az érdeklődők. A rendezvény alkalmával jelenik meg a Képregény Akadémia Pinkhell című magazinjának 8. száma: a hamarosan teljes megújuláson és profitváltáson áteső antológia egyedülálló betekintést ad a kortárs képregények és alkotók világába – mondta el a szövetség munkatársa.

Az újdonságok között lesz még az Árpa Attila által jegyzett Sötét Kor – A Sámán Öröksége című képregény promóciós “0. száma“, és a látogatók a Besenyő család képregény tagjaival – a L'art Pour L'art társulattal –, valamint rajzolóikkal is találkozhatnak. A kisebbeket Vitéz László bábelőadása, valamint a csodaceruza gyermeksarok várja, ahol képregény figurákat és karácsonyi díszeket készíthetnek. A képregényiskola programjai között szerepel az örömrajzolás a Magyar Képregény Akadémia alkotóival, a 5Panels nyílt gyakorlata, a kreatív látogatók pedig a képregényírással is megpróbálkozhatnak egy Örkény-novella alapján.

A Millenáris Fogadó galériáját „Képregényes szupersztárok” veszi birtokba a rendezvény ideje alatt. A Képregény Szövetség egyik tagjának egyedülálló gyűjteménye külföldi képregényrajzoló szupersztárok eredeti rajzait vonultatja fel. A vállalkozó szellemű látogatókat rajzverseny, képregény-, illetve mangahős jelmezverseny, valamint konzolverseny várja.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X