nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Súlyos sértegetés a Twitteren

Twitter mikorblogján szidalmazta a fukusimai lakosokat és a parlament tagjait a japán újjáépítési ügynökség egy magas rangú hivatalnoka, aki a 2011-es atomerőmű-baleset áldozatainak segítéséért felel.

MTI | 2013. június 14.
|  

Midzuno Jaszuhisza, egy 45 éves hivatalnok „szélsőbalos csőcseléknek” nevezett egy, a fukusimaiakat képviselő csoportot, és azt írta, hogy egyedül az intelligencia hiánya miatt tudja sajnálni a két éve földrengés, szökőár és atomkatasztrófa által sújtott régió lakosait – jelentette az NHK japán televízió csütörtökön. A hivatalnok emellett „megrögzött hazudozónak” nevezett egyes honatyákat, és „bombázásként” értékelte, amikor kérdést tettek fel neki a parlamentben.

Nemoto Takumi újjáépítési miniszter elítélte a tweeteket, bocsánatot kért a történtek miatt, és azt ígérte, hogy meg fogja büntetni a hivatalnokot. A tavaly februárban felállított újjáépítési ügynökség munkáját gyakran érik bírálatok a 2011. márciusi hármas katasztrófa által érintett területek helyreállításának lassúsága és átláthatatlansága miatt. A helyzetet jól jellemzi, hogy a Fukusimából és a katasztrófa által érintett további nyolc prefektúrából két éve kitelepített 470 ezer emberből 315 ezren a mai napig átmeneti szállásokon élnek.

Korábban a japán sajtó több súlyos visszaélésre is fényt derített a régió számára elkülönített 25 ezer milliárd jenes keret felhasználásával kapcsolatban. A kitelepítettek munkához juttatására elkülönített pénzekből egyebek mellett tengeri teknősök számlálását és egy focicsapat népszerűsítését finanszírozták. Az újjáépítési keretből pedig a japán bálnavadász flottára és a katasztrófa sújtotta területtől több ezer kilométerre eső helyek fejlesztésére is jutott.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X