nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Stephen Hawking gyerekkönyve

Hamarosan a magyar olvasók is kézbe vehetik Stephen Hawking asztrofizikus második ifjúsági könyvét, amelyet újságíró lányával, Lucyval közösen írt: a George kozmikus kincsvadászata októberben jelenik meg a Könyvmolyképző Kiadónál.

MTI | 2009. október 6.
|  

A könyv szórakoztató formában nyújt hasznos információkat a világegyetemről gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Nagyszerűségét az adja, hogy nem pusztán a fantázia szüleménye, hanem a világegyetem valós tulajdonságait mutatja be. Az olvasó így számos érdekes dolgot tanulhat meg a bolygónkon kívüli csodálatos világról.

A történet szerint George barátjának, Annie-nek van szüksége segítségre: édesapja, Erik egy űrprojekten dolgozik, ám hirtelen kezdenek elromlani a dolgok. A Marsra küldött robot különösen kezd viselkedni, Erik szuper-számítógépén is furcsaságokat vesznek észre. A gyerekek így különös és érdekes kalandba keverednek.

A fantasztikus kalandregény nem csupán egy izgalmas bolygóközi kincsvadászat története: a könyv végére az olvasó megismerheti az űrkutatás legújabb eredményeit, és megtudhatja, mit gondolnak a világegyetemről a legkiválóbb tudósok - olvasható a kiadó honlapján.
Stephen Hawking nevéhez számos népszerű, a laikusok számára is érthető és élvezhető tudományos könyv megírása fűződik, többek között Az idő rövid története, vagy A világegyetem dióhéjban.

Első ifjúsági könyve, a George kulcsa a rejtélyes univerzumhoz 2007-ben jelent meg, ebben a fiatal főhős kalandjai révén az olvasó megismeri a Naprendszer működését, a fekete lyukakat, az üstökösöket és más jelenségeket. Több mint 29 országban került forgalomba, köztük Kínában, Japánban, az Egyesült Államokban, Oroszországban és Magyarországon is.

Információ
X