nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Mi az a foniátria?

Március 31-én délelőtt mutatják be a „Foniátria és társtudományok” című kétkötetes munkát az ELTE Egyetem téri épületében.

nyest.hu | 2015. március 30.
|  

2015. március 31-én az Aula Magnában mutatják be a Hirschberg Jenő, Hacki Tamás és Mészáros Krisztina szerkesztésében az ELTE Eötvös Kiadónál megjelent Foniátria és társtudományok I-II. című kötetet. A jelenlevőket Mezey Barna, az ELTE rektora és Zászkaliczky Péter, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar dékánja, a könyv felelős kiadója köszönti.

A kommunikáció, a kimondott szó hétköznapjaink elengedhetetlen kelléke. Aki rossz hangja, nem jól érthető kiejtése, gyenge hallása miatt nem vehet részt a társadalom nyüzsgő életében, másokkal szemben igen hátrányos helyzetben van. Mi az élettani alapja a hangképzésnek, az artikulációnak, a beszéd, a nyelv és a nyelés idegrendszeri irányításának és az éneklésnek? Mik ezen funkciók betegségei, és hogyan lehet ezeket gyógyítani? A kötet ezekre a komplex kérdésekre ad választ.

A kötetek
A kötetek
(Forrás: elte.hu)

A foniátria az az orvosi tudomány, amely a kommunikáció élet- és kórtanával foglalkozik, ugyanakkor a fenti működészavarok minden vonatkozásának feltárásához számos társszakma (fül-orr-gégészet, ideggyógyászat, audiológia, genetika, onkológia, rehabilitációs orvostan, gyógypedagógia, logopédia, nyelvészet, akusztika, pszichológia, informatika) ismereteit is alkalmazza.

További információ

Részletes program

Időpont: 2015. március 31. 10:30–12:30

Helyszín: ELTE ÁJK Aula Magna (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3., I. emelet)

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X