nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Sportoljanak a hallgatók!

Stratégiai feladat a felsőoktatás sportjának és a főiskolai, egyetemi sport feltételrendszerének megújítása.

MTI | 2012. március 28.
|  

Többek között erről is beszélt Szekeres Pál, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős helyettes államtitkár azon az egyeztetésen, amelyet a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) képviselőivel folytatott.

„Közös cél, hogy a fiatalok fizikai aktivitása növekedjen, ezáltal az iskolapadokból kikerülő nemzedék egészségesebb legyen, jobb teljesítőképességgel bírjon” – idézi a NEFMI keddi közleménye a helyettes államtitkárt.

„Hiszem, hogy a sportélet átfogó fejlesztésének része kell, hogy legyen a felsőoktatás sportjának újjáépítése.” – tette hozzá Szekeres, megjegyezve, hogy a sporttörvény újraszabályozásával a magyar sport szervezeti, irányítási, finanszírozási rendszerének újjászervezésével az átalakult MOB-on belül szakmai tagozatként a felsőoktatás sportjának képviselete törvényileg garantált.

Kiss László, a MEFS elnöke hangsúlyozta, hogy elsősorban a szabadidősport szerepét szeretnék növelni a felsőoktatási intézményekben, azonban a versenysport szerepe sem elhanyagolható. Ezzel kapcsolatban a MEFS elnöke kiemelte, hogy szeretnék, ha a Magyar Egyetemi-Főiskolai országos bajnokság (MEFOB) szorosan kapcsolódna az Universiadéhoz is.

A konzultáción a társasági adókedvezmény (TAO) nyújtotta lehetőségekről Bardóczy Gábor, a Nemzeti Sport Intézet főigazgatója tájékoztatta a MEFS illetékeseit. Kiemelte, hogy a látvány-csapatsportokat támogató társasági adókedvezmények közvetett forrásaiból a felsőoktatás sportja is támogatható. A társasági adókedvezmények a sportfelszerelés-, sporteszközbeszerzések támogatása mellett adókedvezményekkel ösztönzik a felsőoktatás sport infrastruktúra-fejlesztését is.

A főigazgató felhívta a figyelmet arra is, hogy a tavaly életbe lépett TAO nyújtotta kedvezményekkel kapcsolatban a 2011/2012-es pályázati ciklusban több mint 30 felsőoktatási sportszervezet pályázott. Ennek eredményeképpen az egyetemi, főiskolai sport fejlesztésére több mint fél milliárd forintos többletforrás keletkezett.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X