nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Aki leáll a tanulással, az elvész

Nem nyugodhatunk bele, hogy vannak hátrányos helyzetű térségek az országban - mondta Schmitt Pál köztársasági elnök csütörtökön Miskolcon újságíróknak.

MTI | 2011. január 30.
|  

A köztársasági elnök országjárásának első állomásaként látogatott Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe.

Az államfő csütörtökön délelőtt az összevont városi és megyei közgyűlés ülésén kiemelte: útjai során látni szeretné, hogy hol, milyen bajok akadnak, és örülni szeretne a jónak.

Schmitt Pál Miskolcon ellátogatott a Földes Ferenc gimnáziumba, ahol részt vett egy „rendhagyó” osztályfőnöki órán. A közel 200 diák jelenlétében az államfő az élethosszig tartó tanulás és a sport fontosságára hívta fel a figyelmet. Mint mondta, aki leáll a tanulással, az elvész. Schmitt Pál a gimnázium diákjaitól azt tudakolta, hogy mit, és milyen rendszerességgel sportolnak.

A köztársasági elnök csütörtökön délután ellátogatott Felsőzsolcára is, ahol Rácz Miklós, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője tájékoztatta az államfőt az új árvízvédelmi gát építési munkálatairól.

Lipták Attila, a megyei katasztrófavédelem igazgatója az MTI-nek a helyszínen elmondta: a Kis-Sajó áradása miatt a régi felsőzsolcai bekötő úton szakadt le az a híd, melynek egy pillére még bennmaradt a folyómederben. Ez az egyik helyszín, ahol megindulnak majd az árvízi munkálatok a jövő hét pénteken; a munkálatokra körülbelül 5-7 milliárd forintot szán a kormány – tette hozzá. (Az elmúlt év kora nyarán a Miskolchoz közeli Felsőzsolcát elöntötte a Kis-Sajó, több mint kétszáz ház dőlt össze, illetve vált lakhatatlanná. Az esetleges újabb árvíz megelőzése érdekében a kormány veszélyhelyzetet hirdetett január elején Borsod-Abaúj-Zemplén megyére, a Sajó völgyére.)

Schmitt Pál utolsó programpontként a Bosch cégcsoport miskolci üzemében járt. Mint elhangzott, a cégcsoport autóipari alkatrészeket előállító gyárában jelenleg is zajlik egy gyárkapacitás-bővítési beruházás, melynek eredményeként 550 új munkavállalót foglalkoztatnak.

Az államfő, látogatása tapasztalatait összefoglalva, újságíróknak úgy fogalmazott: „abba nem nyugodhatunk bele, hogy vannak huzamosan hátrányos helyzetben élő (...) térségek az országban és vannak szerencsésebbek”.

Kiemelte: nem véletlen az, hogy a kormány, az Új Széchenyi Tervét, az elsők között ebben a megyében mutatta be a helyi vállalkozóknak.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X