nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Szocsi ingyen angolórákkal készül a téli olimpiára

Szocsiban ingyen angolórákat kínálnak minden érdeklődő lakos számára, hogy a téli olimpia idejére minél többen tudjanak a turistákkal kommunikálni.

nyest.hu | 2011. május 27.
|  

Még majdnem három év van a Szocsiban 2014-ben rendezendő téli olimpiáig, de város lakosai már most aktívan készülhetnek a külföldi turisták látogatására, ugyanis több helyen megkezdődtek a bárki számára ingyenes kéthónapos, gyors angol kurzusok.

Az oroszok angol nyelvtudása híresen rossz, egy idei 44 országot érintő felmérés szerint Kína, India és Brazília mögött végeztek a nagyon alacsony angoltudású országok sereghajtójaként, messze hazánk mögött. Más források 5 százalék alá helyezik Oroszországban az angolul tudók arányát. (Összehasonlításként, hazánkban ezt az arányt 23 százalékra becsüli ugyanaz a forrás.)

Az új gyorstalpaló angoloktatási kampányon belül a fekete-tengeri üdülőváros Szocsi minden lakosa ingyen megtanulhatja a beszélt angol alapjait. A 20 órás kurzusokat szinte a város összes oktatásügyi intézményében ingyen kínálják, és 10-15 fős csoportokban oktatják.

Forrás:

The Voice of Russia: Free English Language course for Sochi residents

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X