nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Sikeres osztrák-magyar óvodai idegen nyelvi program

Az osztrák határ menti Ágfalva óvodásai a német nyelvvel, társaik a burgenlandi Darufalván (Drassburg) a magyarral ismerkedtek európai uniós támogatással.

MTI | 2011. október 21.
|  

A hároméves program – amelyben összesen száz magyar és osztrák óvodás vett részt – olyan sikeresnek bizonyult, hogy már keresik az újabb pályázási lehetőséget a folytatásra – mondta Gaál István, Ágfalva polgármestere az MTI-nek. Darufalva vezetője továbbra is együttműködne a magyar partnerrel, és gondolkodnak további oktatási intézmények bevonásán – tette hozzá a független községvezető.

A most véget ért projektben – amelyre 179 ezer eurót nyertek el az Ausztria-Magyarország együttműködési program keretében – minden évben a nagycsoportosoknak tartottak foglalkozásokat idegen nyelven. Az osztrák óvónő Ágfalván foglalkozott a magyar gyerekekkel, magyar kollégája pedig körjátékokat, versikéket, mondókákat tanított Darufalván az ottani kicsiknek – mondta Kovács Zsoltné, a projektben részt vevő óvónő.

Ágfalván a nemzetiségi általános iskolában már első osztálytól emelt óraszámban oktatják a német nyelvet. Szeretnék elérni, hogy a diákok az általános iskola befejezéséig nyelvvizsgát tegyenek – mondta a polgármester.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X