nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Többen olvasnak, mint tévéznek?

Az olvasást tartja a válaszadók több mint 18 százaléka a legkedvesebb kulturális elfoglaltságnak – derült ki egy magyar kulturális portál új felméréséből.

MTI | 2012. április 23.
|  

A Kultography.hu kutatása szerint a tavalyi eredményekhez hasonlóan az olvasás még mindig a legkedvesebb kulturális elfoglaltságnak számít, hiszen a válaszadók több mint 18 százaléka voksolt a könyvekre. A kirándulások, a mozi, a színház, a koncertek és a szabadtéri rendezvények egyaránt 12-13 százalékos támogatottságot élveznek. A válaszadók közel 10 százaléka az esti filmnézést, 2 százaléka pedig a közösségi sporteseményeket nevezte meg kedvenc időtöltésnek.

A megkérdezettek több mint 31 százaléka heti rendszerességgel, közel 20 százaléka naponta „fogyaszt” kultúrát. A múlt év kérdőíves vizsgálata alapján még az körvonalazódott, hogy korosztálytól függetlenül a magyarok leginkább havi egyszer szerveznek maguknak művelődéssel kapcsolatos programot – e téren tehát fejlődés mutatkozik. A kulturális élet főleg hétvégén és este, illetve szabadság alatt zajlik.

Míg egy évvel ezelőtt úgy tűnt, hogy a felmérésben részt vevők a klasszikus programokban jobban otthon mozognak, idén már a kortárs programok kínálatában érzik magukat tájékozottabbnak. Kultúrára havonta 2000 és 10000 forint közötti összeget költenek a megkérdezettek, ez a tavalyihoz képest nem mutat jelentős változást. Mindössze 0,6 százalék tud 20 ezer forint felett kultúrára költeni, 10 százalék csak 1000 forint alatt. A felmérésből kiderült az is, hogy kis mértékben, de nőtt a kulturális tájékozódás, a válaszadók többet tudnak az aktuális programokról, mint tavaly.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X