nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Schmitt Pál a Le Monde-ban

Christian Wulff német elnök lemondása kapcsán számolt be Schmitt Pál köztársasági elnök állítólagos plágiumügyéről a Le Monde című francia napilap hétvégi számában.

MTI | 2012. február 20.
|  

A vádak részletes ismertetése után a mértékadó liberális újság kitért arra, hogy az ügy a szófiai lapok címlapjára került, de a bolgárok elsősorban „az egyik honfitársuk előtti nem szándékos tisztelgésre büszkék”. A magyar közvélemény a tudósító Joelle Stolz szerint „a botrányra” inkább politikai preferenciái szerint reagál: a Fidesz választóinak hat, a szélsőjobboldalnak 28, míg a baloldali és liberális ellenzéki tábornak 77 százaléka gondolja azt, hogy az államfőnek le kellene mondania.

Annak ellenére, hogy „a köztársasági elnök számíthat honfitársai többségének elnézésre, imázsa romlása problémákat okoz az ország vezetőinek” – vélte a lap. Emlékeztetve arra, hogy Kövér László házelnök már kinevezésekor nyíltan Schmitt személye ellen foglalt állást, a tudósító úgy látja, hogy mára a rá esett „választás az Orbán Viktor által elkövetett számos hibák egyikének tűnik”. A német elnök lemondása ugyanakkor – mint írta a Le Monde – arra ösztönözheti a miniszterelnököt, hogy az államfő doktori disszertációját vizsgáló bizottság munkájának márciusra tervezett vége előtt „túllapozzon” a zavaró ügyön.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X