nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Saját művéből vizsgáztatták a Unix kitalálóját

Ken Thompsonnak, a Unix operációs rendszer és a C programozási nyelv kifejlesztőjének nemrég vizsgáznia kellett saját programozási nyelvéből.

nyest.hu | 2010. április 22.
|  

Ken Thompson legújabb projektjében a Google számára segített kidolgozni az új Go programozási nyelvet, és mint a Google minden programozójának, Thompsonnak is le kellett volna vizsgáznia a C nyelvből. Az eset iróniája természetesen az, hogy maga Ken Thompson volt az egyik személy, aki még a 60-as évek végén kidolgozta a Unix operációs rendszert és a C programozási nyelvet – jelenti a számítástechnikai hírekkel foglalkozó The Register portál.

A Unix az egyik legrégebbi számítógépes operációs rendszer, amely különböző formákban még ma is használatban van. A Linux is nagy részben a Unix alapjaira épül. Hasonló a helyzet a C programozási nyelvvel. Annak ellenére, hogy 30 évvel ezelőtt fejlesztették ki, még ma is a legnépszerűbb programozási nyelvnek számít.

Ken Thompson 1969-ben a Bell Labs-nek dolgozott, ahol Dennis Ritchievel és másokkal kifejlesztették az azóta is népszerű Unix operációs rendszert, és hozzá a C nyelvet. Arról nem számol be a hír, hogy Thompson végül kikerülte-e a tesztet a saját fejlesztésű nyelvből.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X