nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Esze ága
Rogán Antal nagyvonalú gesztusa

Díjmentesen kaphatják meg a Váci utcát és a Vörösmarty tér többi mellékutcáját a 83. Ünnepi Könyvhét szervezői, amennyiben a Váci utcában ellenszolgáltatás nélkül adnak helyet kicsi, nonprofit kiadóknak.

MTI | 2012. május 10.
|  

Rogán Antal (Fidesz-KDNP), az V. kerület polgármestere ezt azt követően közölte szerdán az MTI-vel, hogy több sajtóorgánumban is az jelent meg, hogy az önkormányzat nem ad engedélyt a Váci utcai, mindössze 20 méteres szakaszra, amely egy forgalmas, szűk terület.

A kerületvezető tájékoztatása szerint „esze ágában sincs” nehezíteni a könyvhét sikeres lebonyolítását, ötéves polgármestersége alatt mindig segítette a rendezvényt. Mint hozzátette, azért örült volna, ha az idei esemény egy részét a Vörösmarty tér mellett a Dorottya, Deák Ferenc és Vigadó utcákban helyezik el, mert régóta szeretné mentesíteni a Váci utcát mint bevásárló utcát a közterületi rendezvények alól.


Leszögezte: a Váci utcában jó ideje vásárok megrendezését sem engedélyezte, azok területét visszaszorították a Vörösmarty térre, és annak egyéb mellékutcáira. A belvárosi polgármester megjegyezte: a könyvhéttel kivételt tesz, s amennyiben a Váci utcában a kicsi, nonprofit kiadók anyagi ellenszolgáltatás nélkül kapnak megjelenési lehetőséget, akkor a könyvhét ingyen megkapja a rendezvény idejére a Váci utca és a Vörösmarty tér többi mellékutcájának kívánt részét.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X