nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
 • Sándorné Szatmári: Visszatérve az Altáj és Ural szavak eredetére és Pangeára.. Kérdés: -Léteznek-e fennmaradt...
  2023. 09. 21, 12:43  Urál‒Altaj
 • Sándorné Szatmári: @szigetva: Az a furcsa, hogy a népmesékben a sárkányok az emberiség tudatában sokféle form...
  2023. 09. 20, 18:20  Urál‒Altaj
 • szigetva: @Sándorné Szatmári: 200 mó éve a még emlősök is épphogy voltak, ne beszélj már hülyeségeke...
  2023. 09. 20, 17:45  Urál‒Altaj
 • Sándorné Szatmári: @Sándorné Szatmári: Lemaradt egy t.. : "..időt vet igénybe,.." Ebből lesz a "sok idő.."' :...
  2023. 09. 20, 17:28  Urál‒Altaj
 • Sándorné Szatmári: @szigetva: 47 "..képtelenség, hogy 200 millió évvel ezelőtti nyelvről beszélsz." /1: Magán...
  2023. 09. 20, 13:18  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Díjat kapott az NTK

A hazai könyvszakma legnívósabb versenyén ismerték el a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó (korábban Nemzeti Tankönyvkiadó) munkáját.

Edupress | 2013. június 10.
|  

A „Fedezd fel a világot!” könyvsorozat alkotógárdája a Szép Magyar Könyv Verseny oklevelét tankönyv kategóriában vehette át. A középiskolai osztályok számára készített kiadványok a fizikatanulást kívánják újra közelebb hozni a diákokhoz aktualitásokkal, olvasmányokkal és rajzos összefoglalókkal. Az oklevelet június 6-án, a 84. Ünnepi Könyvhét nyitónapján adták át.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvkereskedők Egyesülése (MKKE) idén is meghirdette a Szép Magyar Könyv Versenyt, amelyre a könyvesbolti forgalomba kerülő magyarországi és határon túli nyomdákban 2012 folyamán készült könyveket lehetett nevezni, nyolc kategóriában. Az értékelés szempontjai között szerepel a tördelés, a tipográfia, a grafika és a könyvészeti összkép is.
Tankönyv kategóriában idén a több mint 60 éves múlttal rendelkező Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó „Fedezd fel a világot!” című sorozatában megjelent fizika tankönyvcsalád kapott elismerést. Az oklevelet június 6-án, a 84. Ünnepi Könyvhét nyitónapján a tankönyvcsalád műszaki szerkesztője, Marcsek Ildikó vehette át.
Azáltal, hogy az életünkből merített példák, szemléltető eszközök és történések jelennek meg a fizika tankönyvekben, a szerkesztők és a tankönyvkiadó is szeretné a természettudományok oktatását és tanulását élvezetesebbé tenni, hogy a manapság háttérbe szorult természettudományos tantárgyak visszanyerjék régi népszerűségüket. Jól mutatja a tankönyvcsalád gyakorlatközpontúságát, hogy a diákok találkozhatnak például Felix Baumgartner bázisugróval a szabadesés szemléltetésére, a munka-energia-teljesítmény témakört pedig egy emberekkel teli könyvesbolt rajzos összefoglalójának segítségével teszik könnyen érthetővé.
Amellett, hogy a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó középiskolai osztályok részére készített tankönyvei a diákok számára a fizikát érdekes és megérthető tárgyként mutatják be, a tanárok számára is jól használható segédeszközt kínálnak a tanórai munkához. A könyveket a közönség a Nemzedékek Tudása Kiadó standján meg is tekintheti az Ünnepi Könyvhét központi helyszínén, a budapesti Vörösmarty téren.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X