nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @Fülig James: 18 Kiegészítés a válaszomhoz. -Megnéztem a linket, de az nem az ural szó ere...
  2022. 11. 29, 10:54  Urál‒Altaj
 • mederi: @Fülig James: 18 Az idéző jelben lévő kérdő mondatrészt magából a cikkből idéztem, de nem ...
  2022. 11. 28, 21:55  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @Fülig James: Alighanem itt arról lehet szó, hogy az obi-ugor összeesküvés végül, a 18. sz...
  2022. 11. 26, 11:19  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @szigetva: Azt a reményt mederi pénzéből finanszírozzák, csak ő nem tud róla.
  2022. 11. 26, 11:12  Urál‒Altaj
 • szigetva: @Fülig James: A remény hal meg utoljára.
  2022. 11. 26, 11:06  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Díjat kapott az NTK

A hazai könyvszakma legnívósabb versenyén ismerték el a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó (korábban Nemzeti Tankönyvkiadó) munkáját.

Edupress | 2013. június 10.
|  

A „Fedezd fel a világot!” könyvsorozat alkotógárdája a Szép Magyar Könyv Verseny oklevelét tankönyv kategóriában vehette át. A középiskolai osztályok számára készített kiadványok a fizikatanulást kívánják újra közelebb hozni a diákokhoz aktualitásokkal, olvasmányokkal és rajzos összefoglalókkal. Az oklevelet június 6-án, a 84. Ünnepi Könyvhét nyitónapján adták át.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvkereskedők Egyesülése (MKKE) idén is meghirdette a Szép Magyar Könyv Versenyt, amelyre a könyvesbolti forgalomba kerülő magyarországi és határon túli nyomdákban 2012 folyamán készült könyveket lehetett nevezni, nyolc kategóriában. Az értékelés szempontjai között szerepel a tördelés, a tipográfia, a grafika és a könyvészeti összkép is.
Tankönyv kategóriában idén a több mint 60 éves múlttal rendelkező Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó „Fedezd fel a világot!” című sorozatában megjelent fizika tankönyvcsalád kapott elismerést. Az oklevelet június 6-án, a 84. Ünnepi Könyvhét nyitónapján a tankönyvcsalád műszaki szerkesztője, Marcsek Ildikó vehette át.
Azáltal, hogy az életünkből merített példák, szemléltető eszközök és történések jelennek meg a fizika tankönyvekben, a szerkesztők és a tankönyvkiadó is szeretné a természettudományok oktatását és tanulását élvezetesebbé tenni, hogy a manapság háttérbe szorult természettudományos tantárgyak visszanyerjék régi népszerűségüket. Jól mutatja a tankönyvcsalád gyakorlatközpontúságát, hogy a diákok találkozhatnak például Felix Baumgartner bázisugróval a szabadesés szemléltetésére, a munka-energia-teljesítmény témakört pedig egy emberekkel teli könyvesbolt rajzos összefoglalójának segítségével teszik könnyen érthetővé.
Amellett, hogy a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó középiskolai osztályok részére készített tankönyvei a diákok számára a fizikát érdekes és megérthető tárgyként mutatják be, a tanárok számára is jól használható segédeszközt kínálnak a tanórai munkához. A könyveket a közönség a Nemzedékek Tudása Kiadó standján meg is tekintheti az Ünnepi Könyvhét központi helyszínén, a budapesti Vörösmarty téren.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X