nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Rejtvényekkel Bulgáriába

A Magyar Nyelvészeti Diákolimpia a tanév utolsó fordulójához érkezett. A válaszokon május 17-ig törhetik fejüket a diákok.

nyest.hu | 2015. április 24.
|  

Magyar Nyelvészeti Diákolimpia legújabb, a tanévben utolsó fordulója április 22-én indult. Mivel összevont fordulóról van szó, a szokásosnál összetettebb feladat is található a diákolimpia honlapján. A diákok a fordításokon kívül szövegértési feladatokat is megoldhatnak, mégpedig úgy, hogy a kérdésre adott választ is egy közelebbről meg nem határozott, egzotikus nyelven kell megadniuk.

Az idei diákolimpia városa, Blagoevgrad
Az idei diákolimpia városa, Blagoevgrad
(Forrás: Wikimedia Commons / Михал Орела / CC BY 2.0)

A nemzetközi döntő helyszínéről sokáig csak annyit lehetett tudni, hogy egy bolgár város lesz. Nemrég kiderült: a válogatott tagjai Blagoevgradba látogathatnak. A szép fekvésű város az ország délnyugati részén található, magyar testvárosa is van: Székesfehérvár. A neten elérhető képek alapján úgy tűnik, a diákok szép tájakat láthatnak majd az egész napos kirándulás alatt.

Az országos döntőn való részvétel és a válogatottba kerülés feltétele az, hogy a négy internetes fordulóból legalább kettőre küldjön be megoldásokat a versenyző, az összevont forduló pedig két fordulónak számít. A munkához mintafeladatok és az előző forduló feladatainak megoldókulcsa adhatnak ihletet.

A feladatok megtekintéséhez nem, csupán a válaszbeküldéshez kell (ingyenesen) regisztrálni. A megoldásokat május 17-ig várják a szervezők.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X