nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Rasszista reklám ellen tiltakoznak

Rasszizmus miatt az egyik választási reklám letiltását kéri Izraelben egy képviselőjelölt a választási reklámok sugárzásának első, keddi napja után – jelentette a közszolgálati rádió.

MTI | 2013. január 10.
|  

A közfelháborodást okozó reklámfilmen egy esküvői baldachin alatt álló vőlegény rájön, hogy orosz származású, szőke menyasszonya nem zsidó: a szertartás alatt veszi át faxon érkezett igazolását a zsidó vallásba való betéréséről. Ekkor a vőlegény hátrahőköl, és megtagadja a hitvesi csókot.

Nino Abesadze, a Munkapárt képviselőjelöltje a vallásos keleti zsidókat tömörítő Sasz párt hirdetésének betiltását kérte az országos választási bizottságtól. „A Sasz reklámja rasszista, és kigúnyolja az új bevándorlókat  mondta Abesadze szerdán a bizottságnak.  Nehéz elképzelni, hogy 2013-ban Izraelben ennyire leegyszerűsítenek egy fájdalmas és bonyolult ügyet, és bemutathatnak az adófizetők pénzén egy ennyire sötét véleményt.”

Abesadze 1996-ban vándorolt be Izraelbe Grúziából, ahol az orosz nyelvű médiában dolgozott, majd a Kadima párt képviselője volt a parlamentben. A jelenlegi választáson az új bevándorlók ügyeinek képviseletében csatlakozott a Munkapárthoz.

Izraelben több mint háromszázezren vannak azok a volt Szovjetunióból bevándorolt polgárok, akik a zsidó vallási jog szerint nem számítanak zsidónak, mert édesanyjuk nem zsidó. Az izraeli hadsereg gyorsított betérési programot hirdetett meg a számukra.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X