nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Őrült találmányok a múltból: Revolver-fényképező

Húzza meg a ravaszt, készítsen róla fényképet! Mármint nem a ravaszról, hanem arról, akire vagy amire lőtt. Elméletileg a Revolver-fényképező képes volt kilőni a golyót és fotót készíteni a célpontról a becsapódás pillanatában.

nyest.hu | 2013. október 14.
|  

Sajnos ennek a találmánynak a története kissé homályos. A fennmaradt adatok szerint az első szerkezetet 1938-ban készítették és fotózták le, méghozzá New Yorkban. Nem tisztázott azonban, hogy kinek az agyszüleménye volt ez a kissé morbid találmány.

Őrült találmányok a múltból: Revolver-fényképező
Forrás: beforeitsnews.com

A készülék maga egy apró fényképezőgép, amit egyszerre a fegyvercső aljához és a ravaszhoz is erősítettek. Így akárhányszor meghúzták a ravaszt, a kamera lőtt egy fotót. Arról, hogy a Revolver-fényképezőt valaha rendeltetésszerűen használták volna, nincs bizonyíték, mindössze hét fotó maradt fent: egy a kameráról, és a hozzá mellékelt hat darab próbakép. Ezeket a Holland Nemzeti Archívum tette közzé annak reményében, hogy több információhoz jut majd a szerkezet történetéről. 

Mindenesetre a Revolver-fényképezőt beválasztották a 10 legérdekesebb múltbéli találmány közé, ahol olyan előkelő társasága van, mint a Cyclomer és a fából készült fürdőruha. 

Feltalálnál? Már fel is találtál valamit? Akár abszurdnak tűnő ötleteddel is pályázhatsz a 23. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre. Legyen tiéd a dicsőség, nyerd meg te a fődíjat! Ötletedet küldd az innovacio@innovacio.hu-ra. Hajrá!

Címkék: Tech, Feltaláltam!
Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X