nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A tanárok is nyerhetnek

Levelet kaptunk egy fiatal tudósjelölttől, akit fizikatanára a Magyar Szabadalmi Hivatalhoz küldött volna. Pedig a tanároknak is jó lehetőség az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Verseny! Megmutatjuk, miért.

nyest.hu | 2013. október 29.
|  

Az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Versenyen nemcsak a tehetséges fiatal kutatókat, hanem felkészítő tanáraikat is díjazzuk. A versenyen való induláshoz választanod kell egy felkészítő tanárt vagy konzulenst, aki segít pályázatod elkészítésében és felügyeli a munkádat. Az első és második helyezett fiatal kutató felkészítője egyszeri százezer forintos ösztöndíjban részesül. 

A múlt héten levelet kaptunk egy fiatal feltalálótól, aki arról érdeklődött, hogy hol kaphatna segítséget találmánya kidolgozásához, ugyanis az iskolában nem foglalkoztak a kérdésével. 

15 éves vagyok és pont mostanában jutott eszembe egy 1 éves találmányom. Ritkán foglalkozom ilyen dolgokkal behatóbban ezért nem is tudom teljesen, hogy egyáltalán megvalósítható-e, de még pontosan ábrázolni sem tudom fizikai értékekkel. Tudnék ehhez valahol segítséget kapni? (...)  A fizikatanáromnak pár hete épp felvetettem az ötletet, de ahelyett hogy meghallgatta volna, javasolta a Magyar Szabadalmi Hivatalt.

Lászlónak és a többi tudósjelöltnek is azt javasoljuk, hogy vigyék hírét az Ifjúsági Tudományos és Innovációs versenynek az iskolába, a fizikaterembe és a kémiaszertárba, hogy a tanárok is értesülhessenek róla.

Kik indulhatnak a versenyen?

Egyénileg vagy kétfős csapatba szerveződve pályázhatminden 1993. október 1. és 2000. augusztus 31. között született fiatal, aki még nem kezdte meg felsőoktatási tanulmányait. Pályázhatnak határon túli magyar fiatalok is, de az európai döntőn csak azok vehetnek részt, akik magyarországi iskolába járnak.

Ha részt vennél a versenyen, jelentkezz az innovacio@innovacio.hu címen! 

További információkért kattints a képre!
További információkért kattints a képre!
Címkék: Tech, Feltaláltam!
Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X