nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A parlamentben is bemutatkoztak a fiatal tudósok

Nagy megtiszteltetés érte az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Verseny győzteseit: meghívást kaptak a Parlamentbe, hogy bemutassák munkáikat.

nyest.hu | 2013. október 21.
|  

Dr. Pósán László, az Országgyűlés Innovációs és Fejlesztési Eseti Bizottsága elnöke felkérte a Magyar Innovációs Szövetséget, hogy az október 15-i bizottsági ülésen mutassa be a az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató programot, illetve versenyt.

Elsőként dr. Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke, a verseny szervezőbizottságának elnöke tájékoztatta a bizottság tagjait a középiskolásoknak szóló, innovatív ötleteken alapuló projektverseny történetéről, kihangsúlyozva, hogy a 22 év során 2538 pályázat érkezett a kreatív fiataloktól, és ezek közül a szakmai zsűri 346 pályázatot részesített díjazásban. Az elért nemzetközi sikerek ismertetésénél pedig kiemelte, hogy hazánk az EU Fiatal Tudósok Versenyének éremtáblázatán 37 ország között a harmadik helyen áll.

Ezt követően a 22. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny három díjazottja személyesen is bemutatta pályaművét. Zsombori Balázs Péter, a hazai verseny egyik győztese és a 25. EU Fiatal Tudósok Versenyének 3. helyezettje a PictoVerb verbális kommunikációjukban akadályozott, illetve a nyelvi nehézségekkel küzdő embereknek segítséget nyújtó programját mutatta be.

Mérő László a hazai verseny második helyezettje és a 28. Kínai Ifjúsági Tudományos, Technológiai és Innovációs Verseny (CASTIC) különdíjasa a Neurális haló alapú helyesírás-ellenőrző című munkájáról beszélt. Szabó Lóránt Zsolt hazai 2. helyezett, korábbi Google-díjas a Kézbenfekvő fizika című, okostelefonokon, tableteken használható, fizikai kísérleteket bemutató pályamunkáját ismertette.

A képviselők elismerésüket fejezték ki a Magyar Innovációs Szövetségnek és a fiataloknak, és továbbra is figyelemmel kísérik a tehetséggondozó munkát.

Feltalálnál? Már fel is találtál valamit? Akár abszurdnak tűnő ötleteddel is pályázhatsz a 23. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre. Küldd el találmányodat az innovacio@innovacio.hu-ra. Legyen tiéd a dicsőség, nyerd meg te a fődíjat!

Címkék: Tech, Feltaláltam!
Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X