nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nyelv(nem)tudás buktatta le az afgánokat

Ha tudott volna nepáli nyelven, talán nem bukik le az a hat afgán férfi, aki hamis útlevéllel próbált eljutni Kambodzsába.

nyest.hu | 2010. április 21.
|  

Megpróbáltak nepálinak látszani, de nem sikerült – azt a hat afgán állampolgárt, aki nepáli útlevéllel próbált Bangkokba szökni, a repülőtéren fogták el. Hiába próbálták ugyanis nepálinak kiadni magukat: az még hagyján, hogy nem hasonlítottak „honfitársaikra” – a nyelvet sem beszélték, így hamar kiderült, hogy véletlenül sem nepáliak.

A jobb élet reményében szeretett volna Kambodzsába jutni a hat afgán férfi, és ezt hamis nepáli útlevéllel próbálták kivitelezni. Amikor azonban nem sikerült azonosítani az útlevelüket, a határőrök már gyanakodni kezdtek – számol be a The Times of India weboldala.

Végül egy „nyelvtudós” határőr szolgáltatta a megoldást. Mivel ő beszélt nepáli nyelven, megpróbált így kommunikálni a gyanús utazókkal – sikertelenül. Így hamarosan kiderült, hogy a (látszólag sem) nepáliak valójában Afganisztán állampolgárai, akik így próbáltak Kambodzsába utazni.

Kérdés vajon, mennyire gyakori a nepáli nyelvismeret Afganisztánban – mindenesetre a lebuktatott szökevényeknek jól jött volna egy-két nyelvóra, mielőtt útnak indulnak...

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X