nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nők a tűzfal mögött

A Lányok Napja eseménysorozat keretében tizennyolc magyar városban mintegy háromezer 9-11. évfolyamos diáklány számos „férfias” szakterületekbe nyerhet betekintést ma az IT, az elektronika és a műszaki területeken tevékenykedő vállalatoknál.

MTI | 2013. április 25.
|  

Magyarországon második alkalommal rendezik meg az idén 62 programból álló eseménysorozatot, amelyhez 18 városból összesen 38 vállalat, 10 egyetem, négy kutatóintézet és egy múzeum kapcsolódott. Az akció célja, hogy a lányok pályaválasztása ne függjön családi vagy társadalmi nyomástól, és az arra nyitottak karriert építhessenek a nők számára ma még talán tabunak számító területeken is.

A mozgalom az Egyesült Államokból 1993-ban indult el, azért, hogy a műszaki területek iránt érdeklődő lányok betekintést nyerhessenek a férfiasnak számító szakterületekbe. Az április 25-i eseményhez idén egy párhuzamos kezdeményezés, a telekommunikációs és infokommunikációs technológiákkal kapcsolatos foglalkozások népszerűsítésére létrejött Girls in ICT is csatlakozik Magyarországon, amelyet a Nők a Tudományban Egyesület és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) közösen rendez meg, a Lányok Napja tematikus részeként.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X