nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kárpát-medencei Magyar Nyári Egyetemet rendez az ELTE

Románia, Szlovákia, Ukrajna és Szerbia magyar ajkú diákjait várja az ELTE, hogy anyanyelvükön képezhessék tovább magukat szaktárgyuk egy-egy speciális területén.

nyest.hu | 2013. július 4.
|  

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem 2013. július 9–14. között immár harmadik alkalommal – a 15 éves sikeres múlttal rendelkező budapesti nyári egyetem folytatásaként – rendezi meg a határon túli magyar anyanyelvű egyetemisták számára az ELTE Kárpát-medencei Magyar Nyári Egyetem című programot. A szervezők Románia, Szlovákia, Ukrajna és Szerbia magyar ajkú diákjait várják a legnagyobb és legrégebbi magyarországi egyetem kifejezetten nekik szervezett kurzusaira.

A nyári egyetem célja, hogy a hallgatók anyanyelvükön képezhessék tovább magukat szaktárgyuk egy-egy speciális területén – ezzel is erősítve nyelvi integritásukat. A szakmai képzésen túl széles körű kulturális programok szervezésével biztosítjuk, hogy megismerhessék a város nevezetességeit, valamint bepillantást nyerhessenek a pezsgő budapesti diákéletbe.

A nyári egyetem, melynek a mottója Egységben a tudomány a következő négy témában indul:

  • Jogtudományi szekció: Emberi jogok
  • Természettudományi szekció: Varietas delectat!
  • Humántudományi szekció: Szaknyelvek, szakmák nyelve
  • Informatikai szekció: Webtechnológia

ELTE Határon Túli Intézmények Fóruma

A programsorozat első napján a határon túli egyetemek vezetői, valamint az ELTE vezetése megbeszélést folytat az érintett kormányzati szervek képviselőivel a közös magyar nyelvű felsőoktatási térség kialakításában való részvételről (a kormányzat támogatása a regionális magyar nyelvű képzés fejlesztésében), új mobilitási csatornákról, közös képzésekről, közös akkreditációról, publikációról, pályázási lehetőségekről.

A megnyitó időpontja: 2012. július 9. 9:00

Helyszíne: ELTE Aula Magna (1053 Budapest, Egyetem tér 1-3. I. em.)

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X