nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Népszerű a pápai Twitter

A Tömegtájékoztatás Pápai Tanácsának elnöke szerint nem jelent meglepetést, hogy az egyházat és a pápát sértő üzenetek is érkeznek.

MTI | 2012. december 8.
|  

Néhány nap alatt meghaladta a hétszázezret XVI. Benedek december 3-án indult Twitter-fiókja követőinek a száma pozitív és negatív üzenetekkel egyaránt – mondta csütörtökön Claudio Maria Celli bíboros, a Tömegtájékoztatás Pápai Tanácsának elnöke. Érkezett már pozitív, negatív, vicces és sértő üzenet is a mai kommunikációs kultúrának és a Twitter világának megfelelően – hangoztatta Celli bíboros a Vatikáni Rádióban. A Tömegtájékoztatás Pápai Tanácsának elnöke a @Pontifex című pápai Twitter-fiók első négy napjának tapasztalatairól számolt be. Csütörtök reggelig 700 ezren csatlakoztak már a katolikus egyházfő mikroblogjához. Celli szerint karácsonyra a követők száma meghaladhatja az egymilliót is.

„Nem célunk, hogy a milliós követőtáborral bíró sztárokkal vagy politikusokkal versenyezzünk, de bennünket is meglepett a pápai Twitter-fiók hirtelen sikere” – hangoztatta a bíboros. Hangsúlyozta, hogy XVI. Benedek számára a legfontosabb az, hogy jelen legyen. Celli hozzátette, hogy a negatív tartalmú, az egyházat vagy a pápát sértő hozzászólások viszont nem okoztak meglepetést. „Számoltunk velük. Az egyház problémáit sem lehet egy tweettel megoldani” – fogalmazott Celli.

Követők már vannak, de az egyelőre nyolc nyelvű (olasz, angol, francia, német, spanyol, portugál, lengyel és arab) @Pontifex csak december 12-én indul el a jövő heti általános audiencián és kezdetben a szerdai audienciák tartalmát közli majd. Ezen kívül a twitterezők, az #askpontifex hastagen hittel kapcsolatos kérdéseket is feltehetnek XVI. Benedeknek. „A pápa nem fog tudni több százezer jelentkezőnek egyszerre válaszolni, ebben a szentszéki munkatársai segítenek majd neki, de a teológiai válaszok az ő útmutatását követik” – mondta Celli.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X