nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Ha nincs remény, nincs félelem...
Amikor püspökök és bíborosok tweetelnek

Új csoport jelentkezett az utóbbi időben a Twitter közösségi mikroblogportálon: egyre több pap, püspök, sőt még bíboros is „tweetelni” kezdett, hogy ne maradjanak le erről az egyetemes és azonnali kommunikációs eszközről.

MTI | 2011. december 8.
|  

A mozgalom élén maga Gianfranco Ravasi bíboros, a Vatikán kulturális minisztériumát jelentő pápai kulturális tanács ötletgazdag elnöke áll – olvasható a TV5 frankofón világadó honlapján. Június 20. óta a kardinális naponta küld híveinek Twitter-üzeneteket, ezekben rendszeresen idéz egy-egy, a különböző időszerű helyzetekre alkalmazható bibliai részletet, vagy – ritkábban – beszámol valamelyik találkozásáról vagy elmélkedéséről.

November 29-én például a jelenlegi egyházfő elődjének, II. János Pálnak – a lengyel Karol Wojtylának – a szavait idézte: „Nincs sem remény félelem nélkül, sem félelem remény nélkül”.

Az Il Foglio című napilap Vatikán-szakértője, Paolo Rodari szerint legalább négy bíboros – a brazil Odilo Scherer, az amerikai Sean Patrick O'Malley, az olasz Angelo Scola és a dél-afrikai Wilfrid Fox Napier – alkalmazza előszeretettel ezt a kommunikációs eszközt.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X