nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nyolc nyelven csicsereg
A pápa is a Twitteren nyomul

A pápai Twitter nyolc nyelven indul: olaszul, angolul, franciául, spanyolul, portugálul, németül, lengyelül és arabul.

MTI | 2012. december 4.
|  

Bemutatták hétfőn XVI. Benedek Twitter-fiókját a Vatikánban. Az egyházfő nevével jelzett mikroblog december 12-én indul nyolc nyelven, közöttük arabul is. A pápai Twitter-fiók neve @Pontifex lett – jelentette be a Vatikán. Az egyházfőt jelző latin kifejezéssel kereshetők a Twitter-hálózatán XVI. Benedek 140 karakteres üzenetei. 

A mikroblog december 12-én indul, a jövő heti általános audiencia alatt és kezdetben kizárólag a szerdai pápai audienciákon mondott beszédek tartalmát ismerteti. Később a pápai Twitter-üzenetek gyakoribbá válhatnak – hangzott el a vatikáni sajtótájékoztatón.  A pápai Twitter nyolc nyelven indul, olaszul, angolul, franciául, spanyolul, portugálul, németül, lengyelül és arabul (@Pontifex_it, @Pontifex _en, @Pontifex_fr stb.).  A pápának ezen kívül a hitet érintő kérdéseket is fel lehet tenni az #askpontifex hashtaggel.

Az egyházfő senki más Twitterét nem fogja követni, őt annál többen: a még nem működő @Pontifex fiókra máris megkezdődött a jelentkezés az egész világból. Az első óra alatt 12 ezren klikkeltek rá. A Vatikán azt is elárulta, hogy XVI. Benedek nem személyesen Twitterezik, mivel a 85 éves pápa ritkán használja a számítógépet, de az üzenetek tartalmát ellenőrzi.  A Vatikán által kiadott közlemény szerint a pápai Twitter-fiókkal az egyház ismételten elismeri az új médiaeszközök lehetőségeit, amelyek „alkalmas környezetet teremtenek az evangéliumi igazság tanításához is, a mai emberek problémáinak és reményeinek meghallgatásával és megértésével”.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
2 szigetva 2012. december 4. 17:57
1 Sultanus Constantinus 2012. december 4. 16:06

Az arabot nem egészen értem, mi indokolja. Tudtommal ők nem római katolikusok, vagy lemaradtam valamiről?

Információ
X