nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nemzetközi elismerés magyar újságíróknak

Nagy-Navarro Balázsnak és Szávuly Arankának ítélte az év nemzetközi sajtódíját az Olasz Országos Sajtószövetség (Fnsi), a díjat szombaton este a toszkániai Viareggióban adták át a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezete (TFSZ) két alelnökének.

MTI | 2012. március 18.
|  

Az Fnsi-hez tartozó Olasz Országos Újságíró Unió (Unci) 2004 óta ítéli oda az év újságírójának járó International Award Reporter of the Year díjat. Idén Nagy-Navarro és Szávuly kapta az elismerést „a sajtószabadságért vívott küzdelmükért”.

Az olasz köztársasági elnök és az olasz miniszterelnöki hivatal támogatását is élvező elismerést azért a két magyar újságíró kapta, mivel „ők bizonyítják, hogy az Európai Unió nem kizárólag gazdasági közösséget jelent, hanem a közös jogok, az információszabadság védelmét is képviseli” – mondta a díjátadást megelőző sajtótájékoztatón Roberto Natale, az Fnsi elnöke.

Nagy-Navarro Balázs az MTI-nek elmondta: a díj azért fontos a számára, mert vasárnap lesz századik napja, hogy újságíró társaival demonstrációba kezdett az MTVA Kunigunda utcai székházánál.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X