nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nem mobilozhatnak a brit honatyák

Mostantól fogva tilos a mobil és a Blackberry használata a brit kormányüléseken. Még csak nem is tarthatják azokat maguknál a kormánytagok.

MTI | 2010. május 14.
|  

Tilos a mobiltelefonok és a Blackberryk – vagyis az email-üzenetek olvasására és továbbítására is alkalmas zsebkészülékek – használata az új brit kormány ülésein.

David Cameron konzervatív párti miniszterelnök a csütörtökön tartott első kabinetülésen hirdette ki a tilalmat. A miniszterek nem is tarthatják maguknál mobiljaikat és Blackberryjüket a Downing Street-i kabinetterem elnyújtott, ovális alakú tanácskozóasztalánál.

Cameronnak – aki hosszas tárgyalássorozat után előző nap alakította meg kormányát a Liberális Demokratákkal koalícióban – mindjárt az első, csütörtöki kabinetülésen rendre kellett utasítania kormánya egyik legtekintélyesebb tagját, Ken Clarke igazságügy-minisztert, a Konzervatív Párt egyik nagynevű veteránját, aki még az ülés kezdetének pillanatában is csevegett valakivel mobilján.

Az intés mindazonáltal – a BBC beszámolója szerint – kedélyes hangnemű volt, és általános derű fogadta a kormánytagok részéről.
Az egyelőre nem derült ki egyértelműen, hogy a mobiltilalom fő célja a kiszivárogtatások megnehezítése vagy a kormányülések nyugalmának biztosítása.

A mobiltelefonok és egyéb mobil távközlési eszközök használata egy ideig a londoni parlamentben is tilos volt, de most már engedélyezett, jóllehet a képviselőknek a viták idejére le kell halkítaniuk készülékeiket.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X