nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Toplista: a leggyakoribb hazugságok

Miről hazudunk leggyakrabban? Ebben valószínűleg nem nagyon különbözünk a britektől. A Daily Telegraph listája így rólunk is sokat elárulhat...

MTI | 2010. április 6.
|  

Hazugság-toplistát állítottak össze Nagy-Britanniában, az éllovas a „sajnos nincs térerő” lett. Az átlagbrit naponta négyszer füllent – derítette ki a felmérést végző OnePoll cég, amely 4300 személyt kérdezett meg hazudozási szokásairól. Az eredmény szerint a britek egyharmada lódít testsúlyáról, negyede adósságairól, 30 százaléka testedzéséről. Minden negyedik szigetországi hazudja párjának, hogy az jól néz ki, miközben az ellenkezője a véleménye. A nők bő 40 százaléka füllent új ruhája áráról. A megkérdezettek háromnegyede szerint a nők ügyesebben hazudnak, és ezt alátámasztja az az adat, hogy a hazugságon kapottaknak 46 százaléka nő – 54 férfi.

A toplistán a leggyakrabban bevetett hazugságokból áll össze.

1. Nincs térerő.

2. Nincs nálam semmi készpénz. (Ezt kéregetők ellen vetik be.)

3. Jól vagyok, nincs semmi baj.

4. Remekül nézel ki!

5. Örülök, hogy látlak.

6. Majd hívlak!

7. Csupán barátok vagyunk.

8. Hamarosan újra találkozhatnánk.

9. Már úton vagyok!

10. Nem, nem olyan nagy a feneked.

11. Bocs, véletlenül rossz gombot nyomtam be, ezért csúsztam le a telefonhívásodról.

12. Holnap abbahagyom.

13. Nem haragszom rá.

14. Borzasztó volt a közlekedés.

Az ötvenes listán egyebek közt ezek is szerepelnek még: „Ez lesz az utolsó korsó.” „Lerohadt a szerverünk.” „Nem hajtottam olyan gyorsan.” „Nem eszem túl sokat, csak lassú az anyagcserém.” „Megállt az órám.” „Nagyon finom!” „Nem vagyok kész egy kapcsolatra.” „Rosszul írtam fel a számod.” „Nem indult a kocsim.” A lista a Daily Telegraph című brit lapban jelent meg.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
2 Fejes László (nyest.hu) 2012. január 31. 21:08

@salak: Ahol lakom, a liftben sosincs térerő. Ismerek olyat, akinek új telefont kellett vennie, mert ahova költözött, gyenge volt a térerő, és a régebbi készülékét nem tudta használni. Gyakran nincs térerő pl. mélygarázsokban. Szóval ha valaki azt mondja Önnek, hogy a térerővel volt/van problémája, ne vegye rögtön hazugságnak.

1 salak 2012. január 31. 00:42

"Nincs térerő!" Hát, Magyarország a világelsők közé tartozik (ha nem A világelső) a mobilos lefedettség tekintetében. Úgyhogy az 1. nálunk nem nagyon működik.

Információ
X