nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nem lesz kötelező az angol érettségi Szlovákiában

A jövő évtől kezdődően januárban már nem kapnak félévi bizonyítványt, viszont kötelező lesz angolul tanulniuk a szlovák diákoknak, miután a parlament december 14-én jóváhagyta a szaktárca közoktatási törvény módosítására tett javaslatait - olvasható a hvg.hu-n.

Edupress | 2010. december 15.
|  

A jogszabály értelmében továbbá a tanítási szüneteket mindig három évre előre közzéteszi az oktatási minisztérium, hogy ezzel is segítse az idegenforgalmat.

Elfogadta a szaktárca által tett módosító javaslatokat a szlovák parlament, így a közoktatási törvény értelmében januártól már nem kapnak bizonyítványt a diákok, csak ha azt a szülők írásban kérik. Az eltörlés indoka az adminisztratív terhek csökkentése mellett az, hogy a továbbtanulásnál és az előmenetel igazolásánál csak az év végi jegyeket veszik számításba.

További változás, hogy az érettségizőknek az uniós szabályozás szerinti B2-es tudásszintet kell elérniük angol nyelvből. Ennek részletei egyelőre azonban még ismeretlenek, hiszen a jogszabály, ami csak az államfő aláírását követően lép érvénybe, nem határozza meg, hogy mely évfolyamtól lesz kötelező az angol nyelv oktatása, viszont leszögezi, hogy nem lesz kötelező érettségi tárgy az.

A törvényben újdonság az is, hogy az oktatási minisztérium mindig három évre előre meghatározza a tanítási szüneteket annak érdekében, hogy ezzel is segítse az utazások előkészítését, illetve a menetrendek kialakítását.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X