nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
„Ne vezess úgy, mint egy...”

Valóban rossz autóvezetők lennének a kakasok? Az ausztrál óriásplakátok ezt sugallják – persze csak ha nem ismerjük az angol szlenget.

MTI | 2012. augusztus 6.
|  

Megszégyenítő óriásplakátokkal próbálnak javítani a közlekedés biztonságán Ausztráliában. A táblákon egyebek közt a következő felirat olvasható: „Ne vezess úgy, mint egy...” – és következik egy kakas, de már rajzban. Az alkotók persze nem „lekakasozni” akarják a vad vezetőket, másra gondolnak, mivel az angol cock szó nemcsak kakast jelent, hanem hímvesszőt is, közönséges megfogalmazásban. Más plakátokon a kakas helyett más rajzok szerepelnek, hasonló jelentéssel.

„A kampány vizuálisan tartalmaz olyan szavakat, amelyek a legközelebb állnak a célcsoport mindennapi beszédstílusához. Az előzetes felmérések szerint a humoros és életszerű nyelvezetet használó kampányokat jól fogadja a célcsoport” – idézte Jennifer Rankine közlekedésbiztonsági minisztert a brit Metro újság.  

Nem mindenki üdvözli azonban a rendhagyó táblákat, az ausztrál parlamentben egy honatya annyira közönségesnek ítéli azokat, hogy eltávolításukat követeli.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X