nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Ne kommunikálj mobillal, legalábbis Tádzsikisztánban

A mobiltelefon-reklámok vásárlásra buzdítanak (naná), így el kell tűnniük, mert ezt a kommunikációs eszközt károsnak minősítették Tádzsikisztánban.

MTI | 2010. május 5.
|  

Eltávolítják a tádzsik főváros utcáiról a mobiltelefonokat reklámozó plakátokat, miután a közép-ázsiai ország elnöke kártékonynak nevezte ezt a kommunikációs technológiát. Dusanbe polgármesteri hivatalának szóvivője elmondta: a polgármester rendeletének értelmében korlátozzák a mobiltelefon-társaságok hirdetéseit. A már kihelyezett plakátokat leveszik, és a helyükre az egészséges életmódot propagáló üzeneteket ragasztanak ki.

Emomalii Rahmon tádzsik elnök múlt héten intézett kirohanást a mobiltelefonok ellen, azt állítva, hogy a készülékek használata árt az egészségnek, s egyébként is túl költségesek. „Egy év múlva már mindenkinek lesz mobiltelefonja. Több száz dollárt költenek majd a készülékekre, és ez tönkreteszi a családokat” – fejtette ki aggodalmát az államfő.

Nem ez volt az első alkalom, hogy a tádzsik elnök takarékoskodásra intette az ország lakosságát. 2007-ben jogszabályban korlátozta az esküvőkre és temetésekre fordítható kiadások összegét, illetve az ezen eseményekre meghívható vendégek számát.

Tádzsikisztán a legszegényebb állam az egykori Szovjetunió utódállamai közül. Az egy főre jutó havi átlagjövedelem mindössze 133 euró, az emberek többsége számára az ivóvíz, az áramszolgáltatás és az egészségügyi ellátás luxusnak számít.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X