nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nadrágot Dávidra!

Nadrágot követelnek Michelangelo Dávid szobrára egy japán városban. A japán Dávid csupán alteregója az eredetinek, egy másolat áll Okuizumo városában.

MTI | 2013. február 9.
|  

A nyugat-japán település egy hálás szülöttétől, egy üzletembertől kapta ajándékba tavaly nyáron a góliátnyi Dávidot – a szobor 3 méter magas – a milói Vénusz társaságában. A két másolat egy parkba került, amelyben egyebek közt játszótér is van gyerekek számára. A szobrokra panaszkodó szemérmes felnőtteknek nemcsak az a bajuk, hogy Dávid teljesen pucér, hanem még az is, hogy túl nagy, ezért – szerintük – félnek tőle a gyerekek.

A Vénusz-szoborra nem panaszkodnak, az csak kétméteres. Dávid méretén nem tudnak változtatni, ruhátlanságán viszont igen: nadrágot akarnak ráhúzni. Az elégedetlenkedők azonban jelentős kisebbségben vannak a 15 ezer lelkes városban, így nem valószínű, hogy Okuizumo végül felruházza Dávidot – írta online kiadásában a The Daily Telegraph című brit lap.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
2 Roland2 2013. február 9. 17:37

Ha Dávid minden testrésze arányos a termetével,akkor érthető, hogy megrémülnek tőle...

1 Pesta 2013. február 9. 16:09

Civilizációs konfliktus. :) Erről az a régi hír jutott eszembe, amikor valami indiai éttermet nyitottak nyugaton és az indiai származású tulajdonos körbe-körbe a vallása termékenységistenének szobraival díszítette a teraszt. Az adott istent merev hímvesszőként ábrázolják.

Információ
X