nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Mobiltelefonok tudományos igénnyel feldolgozva

Prototípusok, az új megoldások tesztelésére használt, „ahogy sikerül” burkolattal ellátott készülékek és a promóciós darabok is láthatóak a most nyíló kiállításon.

nyest.hu | 2012. augusztus 23.
|  

Különleges, forgalomba soha nem került, illetve egyedi gyártású mobiltelefonok is láthatóak a Mobilmementók című időszaki kiállításon. Az összesen 250 telefont felvonultató tárlaton a látogatók valószínűleg találkoznak egykori készülékeikkel – felidézhetik, milyen volt az első mobiltelefonjuk –, és végigkísérhetik azt a folyamatot, amely keretében a mobiltelefon drága, kevesek számára elérhető luxuscikkből előbb mindennapi használati tárggyá vált, majd ma már sok esetben a számítógépet, a fényképezőgépet, a könyvet és a zenelejátszót is magába olvasztó, sőt helyettünk tájékozódó multifunkcionális eszköz lett.

A kiállításon azonban sok olyan készülék is helyet kapott, amelyet soha nem láthatott még a nagyközönség, nemhogy bárki akár meg is vásárolhatta volna. A prototípusok, az új megoldások tesztelésére használt, „ahogy sikerül” burkolattal ellátott készülékek, és a promóciós darabok, mint a Motorola első Magyarországon gyártott telefonja, most mind tudományos igénnyel feldolgozva kerülnek a nagyközönség elé.

A tárlat három fiatal magángyűjtő gyűjteményéből áll össze, Csernák Márton, Novák László és Szepes György ajánlották fel féltett kincseiket e kiállításhoz, amelyet természetesen a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum saját szakmai anyaga és gyűjteménye tesz teljessé.

A tárlat helyszíne is különleges, hiszen a kamara kiállításnak a II. kerületben, ezen belül is a Víziváros közepén található Öntödei Múzeum (a Ganz gyár 150 éve épült és 1964-ig öntödeként funkcionáló eredeti épülete) ad otthont. Az Öntödei Múzeum, mint helyszín nem idegen a témától, hiszen állandó kiállításában látható haranggyűjteménye azon korokat idézi meg, amelyben a harang fontos információtovábbító eszköz volt.

Az Öntödei Múzeum (II. kerület, Bem József u. 20.) nyitva tartása:
Csütörtök – szombat 10-14 óra
Előzetesen bejelentkező csoportokat egyéb időpontban is fogadnak.
A kiállítás 2012. október végéig látható.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X