nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A Facebook egyeztet, a Twitter nem

A jelentősebb közösségi weboldalak képviselőit találkozóra hívta a brit belügyminiszter a múlt heti angliai zavargásokkal kapcsolatban.

MTI | 2011. augusztus 19.
|  

Eddig csak a Facebook jelzett vissza, hogy részt vesz a jövő csütörtökre tervezett találkozón, de a Blackberry is azt közölte, hogy nyitott az együttműködésre. A Twittert megkereste az ügyben a BBC, de eddig még nem kapott választ.

Korábban több bírálat érte a Facebook, a Twitter és a Blackberry közösségi weboldalakat, miután kiderült, a rendbontók közül többen is ezeken az oldalakon biztattak a zavargásokra.

A Facebook üdvözölte a lehetőséget, hogy megvitathatják a történteket Theresa May tárcavezetővel. Közleményében hangsúlyozta: vezetői örülnek annak, hogy kifejthetik  a miniszternek, milyen lépéseket tettek azért, hogy a Facebook biztonságos fóruma legyen az embereknek ezekben a „kihívást jelentő időkben”. A Facebook emlékeztetett, hogy az oldal felhasználói rendre jelentik a moderátoroknak és a hatóságoknak a veszélyes tartalmú üzeneteket.

A Blackberry tulajdonosa, a Research in Motion közölte, ők is örülnek a konzultáció lehetőségének.

Kedden két férfit négy év börtönbüntetésre ítéltek azért, mert a Facebook közösségi weboldalon biztattak rendbontásra.

David Cameron brit miniszterelnök korábban azt ígérte, a kormány megvizsgálja, miként lehetne korlátozni a közösségi oldalak elérését az esetleges jövőbeli zavargások idején.

Nagy-Britanniában a közösségi weboldalakat kötelezheti a rendőrség, hogy adják át felhasználóik személyes üzeneteit, ha azok bizonyíthatóan összefüggésbe hozhatók egy bűncselekménnyel.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X