nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Mi az a kézműves matematika?

Hogyan szerkeszthetünk meg és állíthatunk össze egy focilabdát papírból? – Ezt is meg lehet tudni a Kézműves Matematika című program keretében.

nyest.hu | 2015. március 2.
|  

2015. március 4-én mutatják be a Kézműves Matematika (Mathematics in the Making, MiMa) program eredményeit, valamint a kísérleti tanárképző kurzusok tapasztalatait az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Az Európai Unió által finanszírozott nemzetközi projektben a matematikatanítás módszertani megújításával foglalkoznak, a programban egyedüli hazai intézményként vesz részt az ELTE Matematikatanítási és Módszertani Központja.

A MiMa-projektben résztvevők célja, hogy a 8–12 éves korosztály számára könnyebbé tegyék a matematika absztrakt fogalmainak elsajátítását, mindezt kézműves tevékenységgel támogatva. Öt intézmény – az Università degli Studi di Perugia; a giesseni Matematikai Múzeum; az Universidade Nova de Lisboa, a Sheffield Hallam University és az ELTE – közösen módszertani útmutatót dolgozott ki, melyben többek között a tehetséggondozással és a felzárkóztatással is foglalkoznak.

Mi az a kézműves matematika?
Forrás: nyest.hu

A projektben résztvevők videókat is készítettek, amelyben kockák, logikai útvesztők, színes háromszögek, vagy éppen egy méhkas segítségével hozzák közelebb a számok világát a kisiskolásokhoz. A március 4-i eseményen a résztvevő tanulók munkáiból összeállított kiállítás is megtekinthető. A Kézműves Matematika program továbbra is várja azon iskolák, pedagógusképző- és továbbképző intézmények jelentkezését, akik szívesen bekapcsolódnának a programba.

Az eseményen való részvételhez regisztráció szükséges

Időpont: 2015. március 4. 16:00–18:00

Helyszín: ELTE TTK (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány, 1/C, 2 502)

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X