nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Mese, mese, meskete...
Mesebeli családok versenye

Mi történik az elmondott esti mesékkel? Előkerülnek még valahonnan, miután elaludtunk? Ha nem is mindet, de legalább néhányat megőrizhet, ha jelentkezik a családi meseíró versenyre, ahol a család által írt és illusztrált meséket versenyeztetik.

nyest.hu | 2010. március 7.
|  

Fürdés, pizsama, fogmosás, egy-kettő, tessék ágyba bújni! És jó gyerekeknek elalvás előtt már nyílik is a mesekönyv, és előbújnak belőle sárkányok, királykisasszonyok, manók... de az is lehet, hogy a mesekönyv elő se kerül, hanem apa vagy anya képtelenebbnél képtelenebb történeteket talál ki, hogy elszórakoztassa a csemetét, amíg az nem tanúsítja egyenletes szuszogással, hogy mára vége a szülői műszaknak.

Ha nem is hétfejű...
Ha nem is hétfejű...
(Forrás: sxc.hu/Jorge Vicente)

De mi történik elalvás után a saját mesékkel? Elillannak, és sose kerülnek elő többet? És mi lenne, ha megmaradnának, papírra jegyezve – akár színesnél színesebb rajzokkal együtt? A Pingálók Kreatív Műhely azoknak írta ki pályázatát, akiknek már megfordultak efféle gondolatok a fejében: családi illusztrált meséket várnak ugyanis az ország minden részéről – olvasható a Kultúra.hu hírei között.

A kiírás szerint a gyerekeknek és szülőknek közös feladata megírni a mesét, a kicsiknek pedig még rajzokkal díszíteniük is kell azokat. A választék óriási: a tündér- és varázsmesétől az állatoson és tréfás mesén a tanmeséig bármiből válogathat a családi szerzőgárda, sőt írhatnak valóságmesét is – saját magukról. A műveknek öt gépelt oldalba kell beleférniük, és öt-hat illusztráció gazdagíthatja őket. A vállalkozó kedvű csemeték életkora alapján három kategóriában lehet indulni: a 4-5, 6-7 és 8-9 éves korúak között.

A szakmai zsűri számos szempont alapján értékel. Külön veszik figyelembe a rajzokat és külön a mesét. Nemcsak a kreativitást és a tudást, de az ügyességet, stílust és humort is értékelik. A nyertesek pedig természetesen mesés ajándékokban részesülnek. Ha kedvet kapott, családjával március 15-től május 15-ig jelentkezhet!

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X