nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Ha Chipkerózsika felébred

Mese és net – miért ne férhetne össze a kettő? A számítógép és a mesék világát kötötte össze egy pályázat kapcsán a Magyar Szó napilap.

nyest.hu | 2010. március 29.
|  

Neked mit jelent az internet? Nap mint nap számítógépezel? És egyébként szereted a meséket? Akár ezt is kérdezhették volna a vajdasági iskolásoktól a Chipkerózsika elnevezésű pályázat kiírói. A pályázat célja ugyanis az volt, hogy erről a számukra mindennapos élményről szőjenek meséket a diákok.

Általános iskolások és az internet – a kettő közti kapcsolatra a mesék világán keresztül volt kíváncsi az Archimedes Oktatóközpont és a Magyar Szó. A vajdasági napilap olyan meseíró pályázatot hirdetett alsósoknak és felsősöknek, amire a számítógép és az internet világához kötődő élményeiket vagy ötleteiket feldolgozó meséket vártak a gyerekektől.

Három korosztályban indulhattak a meseíró gyerekek: külön az alsósok, és külön-külön az 5-6. illetve a 7-8. osztályosok. Amint a lap cikke beszámol róla, végül több mint 200 mesét kaptak a lelkes alkotópalántáktól – így nem is tudják mindet megjelentetni az újság hasábjain. A díjakról gyakorló újságírók döntöttek, és a nyerteseket holnap jutalmazzák meg.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X