nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Egy év Amerikában a legügyesebb diáknak

Angol nyelvű novellaíró pályázatot írtak ki magyar fiatalok számára. Pénzjutalom és amerikai ösztöndíj a nyeremény. Nem áprilisi tréfa!

MTI | 2010. április 1.
|  

Ismét angol nyelvű novellaírói pályázat indul 12 és 19 év közötti fiatalok számára Magyarországon; a pályamunkák leadási határideje május 3. Doug Rudnicki, a pályázat szervezője a részletekről az MTI-nek elmondta: kitalált történeteket várnak, de a témának csak a gyerekek fantáziája szab határt. A leadott anyag nem lehet több 5 oldalnál, 12-es Times New Roman betűtípussal írva.

A verseny célja, hogy az angol nyelven való írást és olvasást népszerűsítse a magyar diákok körében – mutatott rá a szervező, hozzátéve, hogy az elbírálásnál a zsűri figyelembe veszi a többi között a kreativitást, a nyelvtant, a szókincset és a helyesírást is.

Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége mindhárom versengő korosztály – a 12-14, 15-16 és 17-18 évesek – győztesét 100, második helyezettjét 75, harmadik helyezettjét 50 dolláros nyereményben részesíti. Külön kategóriában bírálják el a nemzetközi iskolákból és külön a magyar iskolákból jelentkezőket.

A legkiválóbb – magyar iskolából résztvevő – szerzőt egyéves, egyesült államokbeli tanulmányi ösztöndíjjal jutalmazzák. Az ünnepélyes eredményhirdetés május 27-én lesz Nagykovácsiban, az Amerikai Nemzetközi Iskola színháztermében. A szervezők tájékoztatása szerint tavaly több mint 300 magyar és nemzetközi iskolában tanuló diák vett részt a versenyen az egész ország területéről, és az azóta eltelt időszak alatt még több iskola fejezte ki érdeklődését.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X