nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Pályázz és nyerj novellával!

Ha van az íróasztalfiókban néhány jól sikerült novella vagy karcolat, miért ne olvasná őket a nagyközönség? Novellaíró pályázat várja a szerzőket.

nyest.hu | 2010. április 13.
|  

Ha novella, akkor Mikszáth – legalábbis nem véletlen, hogy a műfaj száz éve elhunyt virtuózáról novellaíró pályázatot neveztek el. A versenyt a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága, a Magyar Irodalmi Hagyományápolók Országos Egyesülete és a Mikszáth Társaság hirdette meg – olvasható a kultura.hu portálon.

A verseny apropója Mikszáth Kálmán halálának évfordulója, de nemcsak az ő tiszteletére írták ki a pályázatot: Fáy András, a „novella úttörőjeként” számon tartott író-politikus nevét is kiemelték a szervezők. Éppen ezért Pécelen, Fáy szülővárosában zajlik majd le az eredményhirdetés.

Két kategóriában jelentkezhetnek a jó tollú novella- és karcolatírók. A diák korosztályban a középiskolás korúak indulhatnak (14 és 18 éves kor között), az ifjúságiba pedig a 19 és 24 év közé eső fiatalok nevezhetnek be. Legfeljebb 8-10 oldalas lehet egy alkotás, ez maximum 35 000 leütést jelent.

Aki kedvet kapott a pályázathoz, az alábbi címekre küldheti szeptember 20-ig postán és e-mailben az elkészült műveket: Műemlékek Nemzeti Gondnoksága, 1014 Budapest, Dísz tér 15.; novella@mag.hu. A legsikerültebb alkotásokat a nagyközönség is olvashatja majd irodalmi folyóiratokban, de tárgyi nyeremények is várják a kategóriák nyerteseit.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X