nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Melyik a legjobb nyelviskola?

Elkészült a külföldi nyelviskolák 2012. évi rangsora: az angliai Studio Cambridge junior, a szintén angliai Accent International, Devon és az egyesült államokbeli EC New York a legjobbak. A MasterClass által készített listán 100 nemzetközi intézmény szerepel, Magyarországon először készült ilyen rangsor.

Edupress | 2012. december 6.
|  

„A lista összeállításánál a magyar diákok véleménye mellett a tanárok felkészültségét, az iskola környezetét és felszereltségét, valamint a személyzet segítőkészségét is figyelembe vettük” – mondta Bacsa Andrea a MasterClass ügyvezetője, külföldi iskolák szakértője.

A készítők tudomása szerint ilyen rangsor még nem készült. A lista több mint egy évtizedes tapasztalat alapján készült el, a készítők minden a listán szereplő iskolát ismerik és sokukban személyesen is voltak.
Bacsa Andrea elmondta: leggyakrabban a diplomához szükséges nyelvvizsga és egy adott munkakör betöltéséhez szükséges magabiztos nyelvtudás megszerzése a motiváció.

Két tendencia erősödött fel az utóbbi időben: egyre több középkorú vezető igyekszik tökéletesíteni a nyelvtudását és tanul üzleti angolt külföldön. Nekik jellemzően a napi munkájukhoz vált szükségessé a használható nyelvtudás. Emellett egyre több fiatal tervezi, hogy külföldön tanul tovább vagy vállal munkát. Azonban mindehhez magas szintű nyelvtudás szükséges, melyet csak anyanyelvi környezetben lehet elsajátítani.

A külföldi nyelviskolákban tanulók körében is a legnépszerűbb az angol nyelv, melyet a német és a francia követ. Szintén sokakat érdekelnek a kéthetes nyári folyamok és az egy hónapos üzleti nyelvtanfolyamok. A legolcsóbb külföldi nyelvtanfolyam százezer forint értékű, legdrágább elérheti az egymillió forintot is.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X