nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Európai Nyelvi Díjat kaptak a legjobb nyelviskolák

A nyelvoktatást kiemelkedő sikerrel előmozdító öt projektet jutalmazott csütörtökön Európai Nyelvi Díjjal az Európai Bizottság.

MTI | 2012. szeptember 28.
|  

A díjakat Andrula Vasziliu, az oktatásügyért, kultúráért, többnyelvűségért és ifjúságpolitikáért felelős európai uniós biztos nyújtotta át a projektek képviselőinek a ciprusi Limasszolban tartott Többnyelvűség Európában című konferencián. Ez a rendezvény csak egy a csaknem ötszáz olyan esemény közül, amelyet a Nyelvek Európai Napja alkalmából tartottak meg Európa-szerte.

A díjra az úgynevezett egész életen át tartó tanulás uniós programban részt vevő 32 ország – a 27 EU-tagállam mellett Izland, Liechtenstein, Norvégia, Svájc és Törökország – terjeszthette fel legjobb nemzeti nyelvtanulási projektjét. Az Európai Parlament alelnöke, Miguel Ángel Martínez vezette, szakértőkből álló zsűri bírálta el a felterjesztett programokat, és választotta ki az európai jelentőség, illetve célcsoport nyelvi készségeinek javítása szempontjából legkiemelkedőbb ötöt.

Az EuroCatering Language Training program Belgium francia és flamand közössége számára született. A projekt a szállodai és éttermi ágazatban dolgozó tanulók, gyakornokok és alkalmazottak körében törekszik a beszélt nyelvi készségek fejlesztésére.

Az olasz CMC-E (Communicating in Multilingual Contexts Meets the Enterprises) hat európai nyelvet ölel fel – az angolt, a spanyolt, az olaszt, a lengyelt, a portugált és a szlovákot – a magas szintű szakmai nyelvhasználat előmozdítása céljából.

A Learning by Moving litván projekt kilenc nyelvre (litván, német, angol, spanyol, olasz, lengyel, román, török és máltai) terjed ki. Célcsoportja igen széles: diákok, nyugdíjasok, turisták, munkanélküliek, bevándorlók és dolgozók is részt vehetnek benne.

A norvég My Language – Your Language elsősorban az óvodás, általános- és középiskolás gyerekekhez szól.

A román EuroIntegrELP 14 európai nyelvet (angol, francia, német, ír, görög, spanyol, szlovák, horvát, olasz, litván, holland, lengyel, román, orosz) fed le, és az oktatásnak csaknem minden ágára kiterjed.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X