nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Megyesi Gusztávé a Déri János-díj

Megyesi Gusztáv író, újságíró, publicista, szerkesztő kapta idén a Déri János-díjat – közölte az elismerést odaítélő Április 14. Alapítvány az MTI-vel.

MTI | 2013. április 17.
|  

A közlemény szerint az elismerést – amely egy arany egyforintos, egyik oldalán a Déri János-díj felirattal, másik oldalán a kitüntetett nevével és az átadás évszámával – már huszonegyedik éve mindig egy sokoldalú, tehetséges újságírónak vagy előadóművésznek ítéli oda az alapítvány kuratóriuma. Megyesi Gusztáv kedden Budapesten vette át a kuratórium tagjaitól az elismerést.

Az író, újságíró, publicista, a Holmi irodalmi folyóirat szerkesztőbizottságának tagja, sokáig a Rádiókabaré egyik szerzője, előadója, az Élet és Irodalom szerkesztője, a klasszikus tárcaműfaj kitűnősége sokoldalú, jelentős munkássága okán érdemelte ki a Déri János díjat – fogalmaztak a közleményben.

Először 1993-ban adták át a Déri János-díjat, akkor Bereményi Géza író, filmrendező kapta. Az elismerést azóta Márta István, Geszti Péter, Földes László (Hobo), Sebestyén Márta, Fábry Sándor, Koltai Róbert, Verebes István, Alföldi Róbert, Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Kepes András, Juszt László, Friderikusz Sándor, Rózsa Péter, Hajós András, Krizsó Szilvia, Kálmán Olga és Parti Nagy Lajos vehette át.

Déri János újságíró 1951. április 14-én született Budapesten. 1975-ben jelentkezett a Riporter kerestetik című tehetségkutató műsorba, ahol harmadik helyezést ért el. 1977-től 1983-ig a Magyar Rádió ifjúsági osztályán dolgozott, majd a Magyar Televízió Ablak című műsorának állandó műsorvezető-riportere lett. Állandó résztvevője volt a Rádiókabarénak. 1992-ben, 41 éves korában hunyt el. A szerkesztő-riporter barátai, kollégái abban az évben alapították meg a róla elnevezett díjat.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X