nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Megvannak a könyvtrailer-pályázat nyertesei

Átadták az Első Jövőnéző Könyvtrailer-verseny díjait a hétvégén Budapesten, a free style kategóriában érkezett művek közül többet is megvásároltak a kiadók.

MTI | 2012. szeptember 11.
|  

A könyvtrailer egy-egy kötetre hívja fel a figyelmet mozgóképi eszközökkel, az alkotások – a mozifilmekhez készült trailerekhez hasonlóan –előzetesként, ajánlóként szolgálnak. A könyvtrailerek emellett hozzájárulnak az olvasás és a kötetek népszerűsítéséhez is. A pályázatot a prae.hu általános művészeti portál hirdette meg májusban.

Profi kategóriában – vagyis a kiadók megrendelésére készített művek között – a háromszázezer forintos első díjat Erdős István vehette át, aki Aprótörpe indiánok című könyvéhez maga rendezett könyvtrailert Bonczföldi Andrea animátorral, Pásztohy Panka dizájnerrel és Erdős Jonatán narrátorral a Pozsonyi Pagony könyvkiadónak.

A kétszázezer forinttal járó második helyezést Koszti Zsuzsanna (VJ FLlux) érdemelte ki Mats Strandberg-Sara Bergmark Elfgren A kör című kötethez alkotott trailerért, amely a GeoPen Kiadó számára készült. A zsűri a harmadik, százezer forinttal járó elismerést Hubai Gergely Torn music című, a Silman-James Press által kiadott kötete számára létrehozott könyvtraileréért a zLabor számára ítélte oda – közölte a szervező hétfőn az MTI-vel.

A profi kategóriában a díjakról a Benedek Anna, a prae.hu irodalmi rovatvezetője; Divinyi Réka forgatókönyvíró; Fabricius Gábor reklámszakember; Forgács Nóra Kinga, a prae.hu filmes rovatának vezetője; valamint M. Tóth Géza animációfilmes rendező alkotta zsűri döntött.

A kétszázezer forintról döntő közönségszavazást Köllő Ildikó és Balázs Brigitta filmje nyerte, amelyet a JAK-füzetek sorában megjelenő, Nagypál István A fiúkról című kötetéhez készítettek. A prae.hu általános művészeti portál különdíját a Reanimation Stúdió kapta a Móra Könyvkiadónak alkotott könyvtrailerekért.

A free style kategóriában bárki nevezhetett, a beérkezett művek közül többet is megvásároltak a kiadók: a Magvető Kiadó Kedves Lili munkáját, a József Attila Kör pedig Köllő Ildikó és Balázs Brigitta alkotását. A Jelenkor Könyvkiadó Tóth Olivér trailerét veszi meg, amely Czapáry Veronika Anya kacag című kötetéhez készült.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X