nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Megvan az uniós fordítóverseny magyar győztese

Közzétették Brüsszelben a középiskolák számára kiírt európai uniós fordítási verseny, a Juvenes Translatores nyerteseinek névsorát.

MTI | 2010. február 12.
|  

Magyarországról – angol-magyar fordításával – Gyenes Bertalan, a Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium diákja lett a győztes.

A tagállamonként egy, azaz összesen 27 nyertes tanuló meghívást kapott Brüsszelbe a márciusi díjátadó ünnepségre.

Andrulla Vasziliu kulturális biztos közlése szerint ezúttal 599 iskola vett részt a versenyen uniós szinten: a jelentkezések száma így 30 százalékkal haladta meg az előző évit.

A biztos reményét fejezte ki, hogy a verseny mind több fiatalt ösztönöz nyelvtanulásra.„A nyelvismeret révén messzire juthat az ember, szakmai kilátásai jelentősen javulhatnak” – mondta.

A versenyre valamennyi tagállamban ugyanabban az időpontban került sor, a diákoknak a rendelkezésükre álló két óra alatt le kellett fordítaniuk egy szöveget az Európai Unió 23 hivatalos nyelvének egyikéről egy általuk választott másik hivatalos nyelvre. A 2253 beküldött fordításban előforduló 139 nyelvpár valamennyi hivatalos nyelvet magában foglalta – derül ki a brüsszeli közleményből.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X