nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Informatikai és nyelvi képzések

Kedden meghirdették az első olyan idegen nyelvi és informatikai képzéseket, amelyekhez egy kiemelt uniós projekt keretében százezer felnőttnek nyújtanak támogatást.

MTI | 2012. december 20.
|  

A Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (KIH) az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint keddtől lehet regisztrálni a Tudásod a jövőd honlapon. A képzési kínálatot folyamatosan bővítik – tették hozzá. Mint kifejtették, a programban azok a felnőttek kaphatnak támogatást, akik vállalják, hogy a képzés költségeinek támogatott összegét  összesen maximum 90 ezer forintot  önrésszel egészítik ki. Az önrész meghatározása: jogszabályba foglaltak alapján, a hátrányos helyzetű településen állandó lakóhellyel, illetve tartózkodási hellyel rendelkezők esetében minimum 2, minden más esetben minimum 5 százalék. Ezt a képző intézménynél kell befizetni a képzés megkezdéséig.

A KIH közleményében arra is kitért, hogy a projekt pénzügyi ütemezése miatt elképzelhető, hogy egyes képzésekre  főként a közép-magyarországi lakosok  nem tudnak rögtön bejelentkezni. Ilyen esetekben a másik hónapban végződő képzésre tudnak majd regisztrálni.

A képzések iránt érdeklődők a KIH ügyfélszolgálatán munkanapokon hétfőtől csütörtökig reggel 8 órától délután fél 5-ig kaphatnak tájékoztatást és segítséget  olvasható a KIH közleményében.

Hidas János, a KIH elnöke november elején tartott sajtótájékoztatón elmondta: az idegen nyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztése elnevezésű uniós projekt keretösszege több mint 12,5 milliárd forint. A felnőttképzési program kiemelten kezeli a munkanélkülieket, a kismamákat, a romákat, a legszegényebb környezetben élőket és a 45 év felettieket. Ám bárki jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves és nincs nappali tagozatos államilag finanszírozott középiskolai és felsőoktatási hallgatói jogviszonya, illetve nem vesz igénybe más, azonos témájú uniós képzési támogatást.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X