nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
7 millió profiltörlés egy év alatt
Megérkezett a Facebook-fáradtság?

A Facebook már 700 millió nemzetközi felhasználónál tart, más statisztikák szerint azonban a nyugati országokban már jelentkeznek a Facebook-fáradtság első jelei.

nyest.hu | 2011. június 23.
|  

A Facebook jelenleg uralkodó népszerűségét még senki nem vitatja, de egyes szakemberek már a vég kezdetét látják. Nemcsak a társasági oldal növekedése látszik lassulni, de tavaly az Egyesült Államokban, Kanadában és Nagy-Britanniában is sok millióan törölték a Facebook profiljukat.

Tény, hogy a Facebook egy-két országot leszámítva legyőzte a helyi riválisait, és hogy világ szinten már 700 millió felhasználónál tart. A legújabb felmérések szerint már Indiában, Iránban és Szíriában is ez a vezető társasági oldal. Valójában csak négy nagy országban akad még sikeres vetélytársa: Kínában, Japánban, Oroszországban és Brazíliában.

A szakértők véleménye megoszlik arról, hogy vajon a Facebook meddig marad népszerű, de többen úgy gondolják, hogy napja akár hamarosan leáldozhat. Szerintük a Facebook terjedésének lassulása is ennek a tünete. Míg az előző évben havi 20 millió körüli új felhasználót jegyzett a közösségi oldal, addig idén áprilisban és májusban „már csak” 14, illetve 12 milliós gyarapodást mértek.

Elemzők azt is hozzáteszik, hogy Nagy-Britanniában már második hónapja csökken a Facebook felhasználóinak száma. Az Inside Facebook blog adatai szerint pedig az elmúlt évban 7 millió amerikai és kanadai törölte a profilját. Ezeket az adatokat a Facebook vitatja.

Míg az arab forradalmakban hatalmas szerepet játszott a Facebook, és népszerűsége ott még most is növekedőben van, addig a nyugaton egyre több a vita arról, hogy mennyire hiányosan kezeli az oldal a személyes adatainkat.

Mások úgy látják, hogy a vég azért még messze lehet. Ők arra mutatnak rá, hogy míg jelenleg az átlagos Facebook-felhasználó havi 7 órát tölt el a közösségi portálon, addig például egy-egy internetes újság esetében ez az adat csak havi 12 perc körül mozog.

Források

Al Jazeera: Is Facebook's popularity waning in the West?

CNN: Why some dissatisfied users are shunning Facebook

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X