nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Matiné – nemgyerekeknek nemdélelőtt

Szezonzáró mulatság mindenkinek, akit érdekel a keresés, a big data, a közösségi véleményelemzés – és sok minden más!

nyest.hu | 2014. június 25.
|  

Az NLP meetup, azaz a számítógépes nyelvészek rendszeres találkozója egy rendhagyó, szezonzáró eseménnyel, az NLP matinéval várja a nagyérdemű közönséget. A matiné felnőtteknek szól, felnőtt időben, felnőttes témákról, azonban unalmasnak semmiképp sem lesz mondható. A meetupra ellátogatók ugyanis big data elemzésekkel, szemantikus kereséssel, nyelvtechnológiával, közösségi média és online sajtóelemzéssel, multimédiás ajánlórendszerekkel foglalkozó cégek és intézmények színes forgatagával találkozhatnak.

A 2012-es NLP matinéhoz hasonlóan hazai cégek és intézmények fognak röviden bemutatkozni, ki mivel foglalkozik, mit árul, keres-e éppen új munkatársat, együttműködő partnereket stb. A matinén résztvevő cégek és intézmények között lesz a big data elemzésekkel foglalkozó Radoop, melyet most vásárolt fel a RapidMiner, az intelligens szemantikus kereséssel, szövegfeldolgozással, szöveg- és adatbányászattal foglalkozó Precognox, a kereskedelmi és online partnerek részére multimédiás ajánlórendszert szolgáltató Gravity R&D, a közösségi média és online sajtófigyelést és elemzéseket biztosító Neticle Technologies és Meltwater, a magyar nyelvű szövegekkel kapcsolatos nyelvtechnológiai kutatásokat folytató MTA-PPKE Magyar Nyelvtechnológiai Kutatócsoport és a szórakoztató-ismeretterjesztő Nyelv és Tudomány online hírportál.

Az esemény 2014. június 25-én 18 órakor kezdődik a Colabs Budában. A matinéra minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők, a belépés ingyenes!

Radoop (RapidMiner)

Big data-elemzésekkel foglalkozó startup-cég.

A Radoop a Dmlab spin-off vállalkozásaként indult 2011-ben azzal céllal, hogy a big data-elemzéseket ugyanolyan egyszerűvé tegye, mint amit a grafikus adatelemző szoftverektől megszokhattunk.

Neticle Technologies

„A Neticle Technologies egy magyar startup, amit azzal a céllal hoztunk létre 2 évvel ezelőtt, hogy webes szövegek automatikus elemzésével csináljunk izgalmas dolgokat. A Neticle nevű szoftverünkkel össze tudjuk gyűjteni közel valós időben a publikus magyar nyelvű szövegeket  a webről (cikkeket, blogokat, fórum és közösségi oldal bejegyzéseket), és ezeket automatikusan véleményelemezzük is. Így jön létre a véleményárfolyam nevű saját mutatónk, ami tulajdonképpen megmutatja a webes hangulat alakulását amire csak szeretnénk: márkákra, cégekre, személyekre, stb.”

Nyelv és tudomány – nyest.hu

Igen, mi is ott leszünk!

Gravity R&D

Online/multimédiás ajánlórendszereket fejlesztő cég.

Partnereik között megtalálhatók telekommunikációs (T-Home) és online kereskedelmi (Vatera, Bónusz Brigád, livejasmin, Libri, Randivonal) cégek egyaránt.

Precognox

A Precognox intelligens, nyelvészeti alapokra építő keresési, szövegbányászati és big data-megoldások kutató fejlesztője.

Meltwater

Online hír- és közösségi média monitorozással, elemzéssel, Facebook brandinggel foglalkozó cég.

Közösségi és hagyományos médiapiaci megoldások.

MTA-PPKE Magyar Nyelvtechnológiai Kutatócsoport

A két együttműködő intézmény, a Magyar Tudományos Akadémia és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem biztosította szellemi és fizikai körülmények között működő kutatócsoport tagjai olyan nyelvészek, informatikusok, mérnökök, akik a több tudományágat átfogó tudásukkal járulnak hozzá ezen kutatásokhoz.

A kutatócsoport egyik célja, hogy olyan algoritmikus megoldásokat találjon a magyar nyelvű szövegek teljességre törekvő elemzésére, mely sebességében és hatékonyságában összemérhető az emberi információfeldolgozással.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X