nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Milyen hangulatban van ma, kedves internet?

Ismét izgalmas témák kerülnek elő az októberi NLP Meetupon. Az ingyenes rendezvényen emóció- és szentimentelemzés a menüsor – ezekből is a legújabb fejlesztések. Hallgassa meg személyesen, hogyan dönthetik el önről, milyen a hangulata!

nyest.hu | 2016. október 4.
|  

Az értékelő tartalmak, valamint a különböző érzelmek gépi feltárása és feldolgozása napjaink egyik legnagyobb figyelmet kapó területe az NLP-kutatások és -fejlesztések palettáján. A két terület népszerűvé válásának oka egyrészt azok elméleti nyelvészeti, valamint nyelvtechnológiai kihívásaiban, másrészt az eredmények – elsősorban gazdasági – hasznosítási lehetőségeiben keresendő.

A soron következő, október 5-én megrendezésre kerülő NLP Meetup témája a szentiment- és emócióelemzés lesz. Az eseményen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Október 5-én, a szokásos 18 órai kezdettel tehát e két terület legújabb eredményeiről fognak beszélni az előadók. Az eseményt Szabó Martina Katalin (Precognox) előadása nyitja, ami röviden összefoglalja a szentiment- és emócióelemzés hátterét, ezt követik a területen működő hazai cégek bemutatói.

Milyen hangulatban van ma, kedves internet?

 Az Xdroid egy szoftverfejlesztéssel és ügyfélszolgálati tevékenységekkel kapcsolatos tanácsadással, üzemeltetéssel, projekt és HR menedzsmenttel foglalkozó társaság, amely ügyfelei között tudhat számos neves hazai és külföldi vállalatot, elsősorban a telekommunikációs, informatikai, pénzintézeti és kormányzati szektorból.

A Meetup-on részletes ismertetőt kapnak a látogatók a VoiceAnalytics nevű beszéd- és adatelemzésen alapuló platformról, amely az ügyfélszolgálatokon folytatott beszélgetéseket elemzi, az ügyfél és az operátor oldaláról egyaránt. A rendszer felismeri az elhangzott szavakat, elemzi az ügyfélkiszolgálás minőségét, valamint a teljesítményt befolyásoló további tényezőket is, ezáltal hatékonyabbá téve az operátori munkát.

Milyen hangulatban van ma, kedves internet?
Forrás: Bryce Johnson / Filckr (CC BY 2.0)

A Synetiq Kft. az érzelmek feldolgozásával segítheti a film- és reklámgyártókat abban, hogy hatásosabb, szórakoztatóbb vizuális tartalmakat állítsanak elő.

Milyen hangulatban van ma, kedves internet?

Az úgynevezett neuromarketing az olyan érzelmek feltárására is alkalmas, amelyeket szavakkal nehéz lenne kifejezni - mindezt oly módon, hogy másodpercről másodpercre dolgozza fel akár a legkisebb változásokat is.

Milyen hangulatban van ma, kedves internet?
 

A Neticle a portfólióját nemrégiben egy új termékkel, a Neticle Semantic API-val szélesítette. A szövegelemző rendszer a magyar nyelvű szövegek gyors  vélemény-és tartalomelemzését produkálja. A program nem csak pontos, de gyors is: 1000 komment akár 2 perc alatti feldolgozására is  képes. A Neticle Semantic API mindemellett személyek, márkák, helyek, valamint érzelmek felismerésére és a köztük lévő kapcsolatok feltárására is alkalmas.

A Neticle egyébként ezzel az eszközzel készítette a brexit médiaelemzését a nyest számára – olvasson bele: Brexit a web szemével

A rendszer egyébként ingyenesen kipróbálható.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X